Microsoft, Çin devletiyle bağlantılı Storm-0940 adlı siber saldırı grubunun, yapay zekâ destekli araçlar kullanarak dünya genelinde yüzlerce kuruluşu hedef aldığını açıkladı. Saldırıların, bilişim hizmetleri sağlayan ConnectWise üzerinden gerçekleştirildiği bildirildi.
YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ ARAÇ KULLANILDI
Microsoft'un raporuna göre saldırganlar, ARTEX adlı açık kaynaklı ve yapay zekâ destekli bir sızma testi aracından yararlandı. Aracın keşif ve veri sızdırma gibi kritik işlemleri otomatik olarak gerçekleştirebilecek şekilde yapılandırılabildiği belirtildi.
Saldırganların ConnectWise sistemlerine erişim sağlayarak çok sayıda kuruluşu hedef aldığı kaydedildi. Operasyonun, farklı ülkelerdeki şirketleri ve kritik sektörleri kapsadığı ifade edildi.

CONNECTWISE'DAN AÇIKLAMA GELDİ
ConnectWise CEO'su Manny Rivelo, saldırının Çin bağlantılı bir grup tarafından gerçekleştirildiğini doğruladı. Rivelo, etkilenen bağlantıların kontrol altına alındığını ve şirket hizmetlerinin kademeli olarak yeniden devreye alındığını açıkladı.
Ancak şirket, müşteri sistemlerinde daha önceden oluşturulmuş olabilecek yetkisiz erişimlerin tespit edilmesi için ayrıca inceleme yapılması gerektiğine dikkat çekti.
KRİTİK SEKTÖRLER HEDEF ALINDI
Saldırıların havacılık, savunma, enerji, teknoloji, finans ve kamu kuruluşları dâhil olmak üzere birçok kritik sektörü etkilediği bildirildi.
Microsoft'un değerlendirmesine göre girişimlerin büyük bölümü başarısızlıkla sonuçlandı. Buna rağmen saldırganların kısa sürede bazı kuruluşların bulut altyapılarında ayrıcalıklı ve kalıcı erişim elde ettiği belirtildi. Bu tür erişimlerin tespit edilmesi ve tamamen ortadan kaldırılması, kurumlar açısından önemli bir güvenlik sorunu oluşturuyor.




