Kütahya İl Genel Meclisi Kasım ayı oturumları başladı.

Meclis Başkanı Muammer Özcura başkanlığındaki toplantıda 2027 yılı bütçe görüşmeleri gerçekleştirilecek.

Toplantıda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, Kasım ayının hem merkezi hükümetlerde hem de yerel yönetimlerde bütçe ayı olduğunu söyledi.

İl Özel İdaresi’nin 2027 yılı bütçesini görüşüp karara bağlayacaklarını belirten Özcura, “Encümenden meclisimize gönderilen bütçe taslağında 2027 yılı için öngörülen bütçe 3 milyar 150 milyon liradır.” dedi.

Hayvancılık destekleri 2027'de 52,5 milyar liraya çıkacak
Hayvancılık destekleri 2027'de 52,5 milyar liraya çıkacak
İçeriği Görüntüle

Kütahya İl Özel İdaresi’nde Yeni Yıl Için Bütçe Görüşmesi Başladı (5)

“TALEPLERİ DEĞERLENDİRECEĞİZ”

2026 yılı başlangıç bütçesine göre yüzde 43,18’lik oranında bir artış sağladıklarını aktaran Özcura, ek bütçe ile değerlendirildiğinde yüzde 21.62’lik bir artış olduğunu ifade etti.

2027 yılı bütçesinin şimdiden Kütahya’ya hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Özcura, “Cenab-ı Allah inşallah geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ilimize yararlı hizmetler yapmayı bizlere nasip eder. İlçelerimizdeki talepleri idaremiz teknik ekipleri ile görüşüp önceliklerimizi belirlememiz gerekiyor. Şimdiden hepinize başarılar diliyorum.” dedi.

Mali Hizmetler Müdürü Aykan Koyun’un, 2027 yılı İl Özel İdaresi taslak bütçe tasarısına yönelik yaptığı sunumla bütçe görüşmelerinin ilk toplantısı tamamlandı.

Kütahya İl Özel İdaresi’nde Yeni Yıl Için Bütçe Görüşmesi Başladı (4)


Kütahya İl Özel İdaresi’nde Yeni Yıl Için Bütçe Görüşmesi Başladı (3)

Kaynak: HABER MERKEZİ