Muğla merkezli 8 ilde suç örgütleri ve yasa dışı yapılanmalara yönelik düzenlenen “Sokaklar Güvende” operasyonunda 42 şüpheli gözaltına alındı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile Özel Harekat ekiplerince çalışma başlatıldı.

Afyonkarahisar’da iki otomobil çarpıştı: 8 yaralı
Afyonkarahisar’da iki otomobil çarpıştı: 8 yaralı
İçeriği Görüntüle

Soruşturma kapsamında 51 şüpheli tespit edildi. Muğla’nın Menteşe, Fethiye, Bodrum, Marmaris ve Milas ilçeleri ile İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Mardin, Kocaeli ve Aydın’da eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Muğla Merkezli Suç Örgütü Operasyonunda 42 Gözaltı (3)

42 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Menteşe’de kırmızı bültenle aranan O.K’nin, yaşı küçük kişiler üzerinden uyuşturucu ticareti yaptırdığı ve örgüt adına çeşitli eylemler gerçekleştirdiği iddiasıyla belirlenen şüphelilere yönelik operasyon yapıldı.

Fethiye’de silahla öldürmeye teşebbüs olayına ulaşım ve maddi destek sağladığı ve azmettirici konumunda bulunduğu değerlendirilen kişiler hakkında işlem yapıldı.

Muğla Merkezli Suç Örgütü Operasyonunda 42 Gözaltı (1)

Bodrum’da ise faiz karşılığında borç verdiği, borçları yağma yoluyla tahsil ettiği ve arsa sahiplerini “imar açma” vaadiyle dolandırdığı öne sürülen şüpheliler hedef alındı.

Marmaris ve Milas’taki operasyonlarda da ruhsatsız silah temin ettiği ve suç örgütlerinin oluşturduğu korkutucu güçten yararlanarak çeşitli suçlara karıştığı değerlendirilen şüphelilere yönelik çalışma gerçekleştirildi.

Muğla Merkezli Suç Örgütü Operasyonunda 42 Gözaltı (2)

SİLAH VE UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Adreslerde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 2 tüfek, 415 fişek, 3 şarjör, 2 bıçak, 9 çek, 8 dekont ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

Operasyonlarda yakalanan 42 şüpheli gözaltına alındı. İşlemleri tamamlanan şüphelilerden 17’si Muğla’da, 3’ü ise Fethiye’de adliyeye sevk edildi.

Kaynak: AA