Erzurum’da “Avatar” lakabıyla tanınan bedensel engelli milli sporcu Gökhan Seven, spor kariyerine bir başarı daha ekledi. Kayseri’de düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmelerinde 41. kez birincilik kürsüsüne çıkan Seven, aynı zamanda milli takıma seçilerek Romanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Yaklaşık 20 yıldır bilek güreşiyle uğraşan Seven, bugüne kadar 13 dünya şampiyonasında 30 altın madalya kazanarak dikkat çekici bir uluslararası kariyere imza attı. Başarılı sporcu ayrıca 30 kez uluslararası ikincilik ve üçüncülük derecelerinin yanı sıra, 40 kez Türkiye şampiyonu oldu. Son şampiyonlukla birlikte bu sayı 41'e yükseldi.

Bilek Güreşinde Bitmeyen Başarı 41. Şampiyonluğunu Kazandı2

Kütahya’da ücretsiz fitness salonu için başvurular sürüyor
Kütahya’da ücretsiz fitness salonu için başvurular sürüyor
İçeriği Görüntüle

"BU SPOR HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ"

Kayseri’de elde ettiği şampiyonluk sonrası konuşan Gökhan Seven, duygularını şu sözlerle paylaştı:

“Yaklaşık 20 yıldır bu sporu yapıyorum ve yaşım gereği artık bu işin sonlarına yaklaştım. Avrupa Şampiyonası'na katılıp 2 altın madalya kazanarak Türk bayrağını göndere çektirmek istiyorum. Bu benim için büyük bir gurur olur.”

Seven, Romanya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na1 00 kilogram kategorisinde katılacak. Antrenmanlarını memleketi Erzurum’da sürdüreceğini belirten sporcu, son başarısının ardından bu müsabaka için de iddialı hazırlandığını söyledi.

Bilek Güreşinde Bitmeyen Başarı 41. Şampiyonluğunu Kazandı

ENGELLİ BİREYLERE İLHAM OLUYOR

Gökhan Seven sadece madalyalarla değil, engelli bireyler için bir rol model olmasıyla da öne çıkıyor. Bilek güreşinin bedensel engellilerin yapabileceği 27 spor branşından biri olduğunu hatırlatan Seven, gençlere ve engelli bireylere bu sporu denemeleri yönünde çağrıda bulundu.

“Bu sporla tanışmam hayatımı değiştirdi. Mücadele, disiplin ve başarı duygusu herkese iyi gelir. Özellikle engelli bireyler için büyük bir motivasyon kaynağı olabilir.”

Kaynak: AA