İlçeye 4 kilometre uzaklıktaki barajda yapılacak su sporları tesisi ile tarih, doğa ve su sporları tutkunları ağırlanacak.
Çavdarhisar Barajı, spor sporlarının da yapılacağı bir merkez olabilmesi için adımlar atıldı.
Çavdarhisar İlçe Spor Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler barajda yapılacak su sporları merkezinde etkinliklere katılacak.
Proje ile ilgili yapılan açıklamada, ilçeye gelen turistlerin farklı alanlarda da vakit geçirebilmeleri ve ilçenin doğal güzelliklerini de tanıyabilmeleri adına çalışma başlatıldığı bildirildi.
“BARAJIMIZ DOLMA BİR GÖLET DEĞİL, DOĞAL YAPILI BARAJ”
Özellikle hafta sonları ilçeye çok sayıda turistin geldiği kaydedildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
“İlçemizde tarihi ve turistik alanlarımız son yıllarda yapılan çalışmalarla daha fazla ilgi görmeye başladı. İlçemizdeki Aizanoi Antik Kenti’nin yanı sıra yine büyük bir baraj alanımız da mevcut. Bu barajımızda da su sporlarıyla ilgili bir aktivite çalışmamız olacak. Barajımız dolma bir gölet değil, doğal yapılı bir baraj. Son yağışlarla birlikte su seviyesiz yüzde 80-90 civarında ulaşan barajımızda su sporlarının yapılması için bir girişimimiz var. İlçemize gelen insanlar hem tarihle hem doğayla hem de sporla iç içe olacağı bir aktivite alanları planlıyoruz.”
“SU SPORLARINA KANO İLE BAŞLIYORUZ”
Barajın yakınında ilçe belediyesinin kiraladığı bir milli park alanı olduğu, alanda Moğol çadırlarının ve karavan alanlarının da olacağı bir projenin planlandığı dile getirilen açıklamada, “Su sporlarımıza kano ile başlıyoruz. İlerleyen zamanlarda tesisleşmeyle birlikte Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzle birlikte çalışmalara devam edilecek.” denildi.
Proje kapsamında baraja tekne getirilerek tekne turlarının yapılabileceği, bisiklet parkuru ve yürüyüş yollarının da planlandığı kaydedildi.




