Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024 Yılı fitre miktarı belli oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı Din

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı için fitre miktarını belirledi.

Halk arasında fitre diye bilinen fıtır sadakası (sadaka-i fıtır); insan olarak yaratılmanın ve Ramazan orucunu tutup bayrama ulaşmanın bir şükrü olarak; dinen zengin olup Ramazan ayının sonuna yetişen müslümanın, belirli kimselere vermesi vacip olan bir sadakadır

Fitre Miktarı 130 TL Olarak Belirlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yapılan toplantı sonrasında 2024 yılı Ramazan ayı için fitre miktarını belirledi.

Bu kapsamda, her yıl güncellenen sosyo-ekonomik şartlar ve bir bireyin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak belirlenen miktar, 130 TL olarak açıklandı.

Fitre Nedir?

Fitre, İslam dünyasında Ramazan ayında oruç tutan her Müslümanın vermesi gereken bir sadakadır. Fitre, oruç tutan kişinin maddi durumuna uygun bir miktarla belirlenir ve bu miktar, diğer Müslümanlara yardım amacıyla kullanılır.

Herkesin günlük gıda harcamalarına denk düşecek şekilde belirlenen fıtır miktarı, fitre olarak da adlandırılır.

Fitre Nasıl Ödenir?

Belirlenen fitre miktarı nakdi olarak ödenebileceği gibi, gıda ve benzeri ihtiyaçları karşılamak üzere ayni olarak da ödenebilir.

Her Müslüman, kendi mali durumuna uygun bir şekilde fıtırını ödeyerek Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunabilir.