Dünya çapındaki uzay profesyonellerini, ajans temsilcilerini ve sektör liderlerini bir araya getiren Uluslararası Uzay Kongresi, bu yıl Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da kapılarını açtı.

Uluslararası Uzay Federasyonu (IAF) tarafından düzenlenen 77. Uluslararası Uzay Kongresi (IAC), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve SAHA İstanbul'un eş ev sahipliğinde Antalya NEST Kongre Merkezi'nde başladı.

ANTALYA'DA ULUSLARARASI UZAY KONGRESİ HEYECANI

Etkinlik kapsamında uzay ajansları, uluslararası kurumlar ve sektör temsilcilerinin katılımıyla yuvarlak masa toplantıları, paneller, bildiri sunumları ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

KUTSO Başkanı Esin Güral Argat: "Üreticilerimizle ulusal zincirleri buluşturduk"
KUTSO Başkanı Esin Güral Argat: "Üreticilerimizle ulusal zincirleri buluşturduk"
İçeriği Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILACAK

"The World Needs More Space" temasıyla gerçekleştirilen organizasyonun resmi açılış töreninin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla saat 14.30'da yapılacağı bildirildi.

108 ÜLKEDEN BİNLERCE KATILIMCI BİR ARAYA GELDİ

Kongreye 108 ülkeden 6 bin 893 delege ve katılımcının kayıt yaptırdığı öğrenildi.

Uzay Federasyonu, 77. Kongresini Antalya'da Düzenliyor (1)

YENİ NESİL UZAY TEKNOLOJİLERİ SERGİLENECEK

IAC 2026 bünyesinde ilk kez yer alacak "Future Space" alanında yeni nesil uzay teknolojileri, simülasyonlar ve interaktif deneyimler ziyaretçilere sunulacak.

Ayrıca "Anadoludakiler" sergisi de yerli ve yabancı konukların beğenisine çıkarılacak.

Düzenlenecek IAF Global Uzay Liderleri Zirvesi'nde ise 40'ın üzerinde ülkeden üst düzey yetkilinin bir araya geleceği belirtildi.

Uzay Federasyonu, 77. Kongresini Antalya'da Düzenliyor (2)

KONGRE 9 EKİM'DE SONA ERECEK

Organizasyonun son günü olan 9 Ekim Cuma günü "Halk Günü" etkinlikleri düzenlenecek ve toplumun her kesimi uzay bilimi ve teknolojileriyle buluşturulacak.

Geçen yıl Avustralya'nın Sydney kentinde yapılan kongrenin, gelecek yıl ise Polonya'nın Poznan kentinde gerçekleştirileceği kaydedildi.

Kaynak: AA