Kütahya Valisi Musa Işın, Leylekkürü mevkisinde düzenlenen panayırın açılış töreninde yaptığı konuşmada, bölgenin en eski panayırı olma özelliğine sahip olan Simav Panayırı'nın 92 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu hatırlattı.
Simav'ın Kütahya için çok önemli olduğunu belirten Işın, şöyle konuştu:
"Simav’ın her türlü hizmete layık olduğunu biliyoruz ve bu konuda milletvekillerimiz ile belediye başkanlarımızla birlikte yoğun bir mücadele veriyoruz. Tarihi 92 yıllık geçmişe sahip olan bu panayır sadece Simavlıların değil, bölgenin dört bir yanından gelen esnafların da buluşma noktası haline gelmiş durumdadır. Bu geleneğin bölgemize, ilçemize ve buraya gelen tüm esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

92 YILDIR ARALIKSIZ SÜRDÜRÜLÜYOR
Simav Belediye Başkanı Kübra Tekel Aktulun da Simav Panayırı'nın 92 yıldır aralıksız sürdürülen ve her yıl çevre il ve ilçelerden binlerce ziyaretçiyi ağırladığını, panayıra her yıl yüzlerce esnafın katıldığını dile getirdi.
Panayırın açılış törenine, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, Mehmet Demir ve MHP Milletvekili Ahmet Erbaş, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, AK Parti İl Başkanı Ceyda Çetin Erenler ve vatandaşlar katıldı.





