Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Galatasaray derbisinin ardından yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ve futbolcu Fred’e 3’er maç, Mert Hakan Yandaş’a ise 1 maç men cezası verdi.
MOURİNHO’YA 3 MAÇ YEDEK KULÜBESİ YASAĞI VE PARA CEZASI
PFDK, Jose Mourinho’nun rakip takım mensubuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle, 3 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 292 bin 500 TL para cezası verilmesini kararlaştırdı. Kurulun 3 üyesi ise olayın "saldırı" kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savunarak 5 maç ceza yönünde karşı oy kullandı.
FRED’E HAKEM HAKARETİ NEDENİYLE 3 MAÇ MEN
Mücadele hakemine hakarette bulunduğu gerekçesiyle Fred'e 3 resmi müsabakadan men ve 58 bin 500 TL para cezası verildi.
MERT HAKAN YANDAŞ’A 1 MAÇ CEZA
Fenerbahçeli orta saha oyuncusu Mert Hakan Yandaş, rakip takıma yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 maç men ve 58 bin 500 TL para cezasına çarptırıldı.
Sportif Direktör Branco, Foti ve Zufic’e de Cezalar Geldi
· Sportif Direktör Mario Branco: Talimatlara aykırı hareketten 117 bin TL ceza.
· Antrenör Salvatore Foti: Rakip oyuncuya hakaret nedeniyle 4 maç men ve 117 bin TL ceza.
· Sandro Zufic: Hakeme fiili müdahale içeren sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 4 maç men ve 78 bin TL ceza.
FENERBAHÇE KULÜBÜNE 900 BİN TL'DEN FAZLA CEZA
PFDK ayrıca Fenerbahçe Kulübü’ne çeşitli nedenlerle toplam 900 bin 750 TL para cezası uyguladı.
CEZALAR KUPA MAÇLARINDA GEÇERLİ OLACAK
Mourinho, Fred ve Mert Hakan cezalarını Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmalarında çekecek. Bu nedenle Süper Lig'de oynanacak Trabzonspor maçında sahada yer alabilecekler.
GALATASARAY’A HENÜZ KARAR ÇIKMADI
Öte yandan derbi sonrası disipline sevk edilen Galatasaray Kulübü ile futbolcular Barış Alper Yılmaz ve Kerem Demirbay hakkındaki kararların henüz açıklanmadığı belirtildi.