Türkiye'de mayıs ayında trafiğe 159 bin 623 aracın kaydı yapılırken, 4 bin 82 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki toplam araç sayısı 155 bin 541 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre, mayıs ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24,1 azaldı.

EN FAZLA KAYIT OTOMOBİL VE MOTOSİKLETTE

Mayıs ayında trafiğe kaydı yapılan taşıtların yüzde 47,5'ini otomobiller, yüzde 37,2'sini motosikletler oluşturdu.

Bunları yüzde 11 ile kamyonet, yüzde 1,7 ile traktör, yüzde 1,6 ile kamyon, yüzde 0,5 ile minibüs, yüzde 0,4 ile otobüs ve yüzde 0,1 ile özel amaçlı taşıtlar takip etti.

TRAFİKTEKİ ARAÇ SAYISI 34 MİLYONU AŞTI

Mayıs ayı sonu itibarıyla Türkiye'de trafiğe kayıtlı araç sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 artarak 34 milyon 361 bin 85'e ulaştı.

Kayıtlı araçların yüzde 51,8'ini otomobiller, yüzde 21,4'ünü motosikletler ve yüzde 14,5'ini kamyonetler oluşturdu.

752 BİN ARAÇ EL DEĞİŞTİRDİ

Mayıs ayında toplam 752 bin 150 taşıtın devri gerçekleştirildi.

Devri yapılan araçların yüzde 66,9'unu otomobiller, yüzde 14,5'ini kamyonetler ve yüzde 11,6'sını motosikletler oluşturdu.

Haziranda Trafiğe 189 Bin 237 Araç Kaydı Yapıldı

TOGG İLK 6'DA YER ALDI

Mayıs ayında trafiğe kaydı yapılan otomobiller arasında Renault yüzde 16,4 ile ilk sırada yer aldı.

Renault'u Volkswagen, Hyundai, Toyota ve Peugeot takip ederken, yerli otomobil TOGG yüzde 5,2'lik payla en fazla kayıt yapılan markalar arasında altıncı sırada yer aldı.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİN PAYI YÜKSELİYOR

Ocak-mayıs döneminde trafiğe kaydı yapılan 382 bin 385 otomobilin yüzde 18,4'ünü elektrikli araçlar oluşturdu.

Aynı dönemde yeni kayıt yapılan otomobillerin yüzde 40,7'si benzinli, yüzde 32,2'si hibrit, yüzde 7,8'i dizel ve yüzde 0,9'u LPG'li olarak kayıtlara geçti.

Mayıs sonu itibarıyla trafikteki 17 milyon 786 bin 370 otomobilin yüzde 32,2'si dizel, yüzde 31'i benzinli, yüzde 29,5'i LPG'li, yüzde 4,6'sı hibrit ve yüzde 2,5'i elektrikli araçlardan oluştu.

Kütahya'da araç alıp satanlar dikkat! Yetkisiz satışa milyonluk ceza
Kütahya'da araç alıp satanlar dikkat! Yetkisiz satışa milyonluk ceza
İçeriği Görüntüle

Türkiye’de Otomobil Satışlarında Yeni Dönem Yarısı Elektrikli 1

EN ÇOK GRİ RENK TERCİH EDİLDİ

Yılın ilk beş ayında trafiğe kaydı yapılan otomobillerin yüzde 41,9'u gri renkli oldu.

Gri rengi yüzde 25,6 ile beyaz, yüzde 11,6 ile siyah ve yüzde 9,9 ile mavi renkli araçlar izledi.

Kaynak: AA