Kütahya'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Filistin halkına destek vermek amacıyla "sessiz yürüyüş" düzenledi.

Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu (KÜSİDAP) öncülüğünde organize edilen yürüyüş, “Gazze’yi Unutma” yazılı pankart eşliğinde gerçekleşti.

SESSİZ AMA GÜÇLÜ BİR MESAJ

Kütahya Belediyesi hizmet binası önünde toplanan kalabalık, Atatürk Bulvarı üzerinden sessiz bir şekilde yürüyerek Zafer Meydanı’na ulaştı.

Meydanda grup adına basın açıklamasını, Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Genç İHH Birim Üyesi Muhammed Emin Gümüşsoy yaptı.

“GAZZE, 19 AYDIR KUŞATMA ALTINDA”

Gümüşsoy yaptığı açıklamada, Gazze'nin son 19 aydır ağır bir kuşatma altında yaşam mücadelesi verdiğini vurguladı. Binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiğini, yüz binlercesinin yerinden edildiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Temel yaşam haklarından mahrum kalan Gazzeli çocuklar, dünyaya gözlerini açtıkları andan itibaren ölümle, yıkımla ve yoksullukla karşı karşıya kaldı. Gazzeli kadınlar ise savaşın ortasında evlerini, çocuklarını ve yaşamlarını korumak için tarihi bir mücadele verdi. Filistin halkı, en şiddetli zulüm karşısında bile direnişini ve umudunu kaybetmedi.”

“TÜM VİCDAN SAHİPLERİNİ BOYKOTA DAVET EDİYORUZ”

Gazze direnişinin tüm insanlığın direnişi haline geldiğini belirten Gümüşsoy, adalet ve vicdan duygusunun rehberliğinde mücadeleye devam ettiklerini söyledi.

Katil İsrail’in ekonomik güçlerine büyük bir darbe vurulduğunu ifade ederek, “Tüm vicdan sahiplerini protesto, miting ve boykot hareketlerine kararlılıkla devam etmeye davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

Kütahya’da Dumlupınar Bulvarı ve 100. Yıl Mahallesinde yaprak temizliği yapıldı
Kütahya’da Dumlupınar Bulvarı ve 100. Yıl Mahallesinde yaprak temizliği yapıldı
İçeriği Görüntüle

“GAZZE, FİLİSTİNLİLERİNDİR”

Açıklamasında ABD eski Başkanı Donald Trump’ın Gazze ile ilgili açıklamalarına da değinen Gümüşsoy, şu sözlerle tepkisini dile getirdi:

“Trump, Gazze’yi satın almaktan, ABD yetkisi altına almaktan söz ediyor. Bu ham hayalin sahiplerine sesleniyoruz: Gazze, dün olduğu gibi bugün de Filistinlilerindir; yarın da Filistinlilerin olacaktır!”

“KÜTAHYA HALKI GAZZE’NİN SESİ OLDU”

Gümüşsoy ayrıca, Kütahya’da Gazze’ye destek olmak amacıyla düzenlenen çeşitli etkinliklere de değinerek, Kütahya halkının sesini duyurmaya çalıştığını vurguladı:

“Meydanları doldurduk, araç konvoyları düzenledik ama sesimizi duyuramadık. Bugün ise sessiz çığlıklarımızla meydanlardaydık. Bu eylemimizin vicdanlara ulaşmasını umut ediyoruz. Ve inanıyoruz ki insanlık vicdanı, Siyonizmi yenecektir.”

Muhabir: Bünyamin DOĞAN