Kütahya’da son gün yoğunluğunun yaşandığı Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nde (UTTS) süre uzatıldı. Esnaf Emre Dinç, taşıt sahipleri için son tarihin 30 Haziran olduğunu söyledi.
UTTS’nin son günü olan 30 Nisan’da yoğunluk yaşanırken, Gelir İdaresi Başkanlığı uygulama ile ilgili yeni kararını duyurdu.
İşlemlerin tamamlanması için Başkanlık kamuoyu ile paylaştığı açıklamada, sürenin uzatıldığını bildirdi.
Konuyla ilgili konuşan Kütahya’da UTTS yetki belgeli esnaf Emre Dinç, vatandaşların zorluk ve sıkıntı yaşamaması için sürede uzatılmaya gidildiğini kaydetti.

Bu süreçte akaryakıt istasyonları için son tarihin 2 Haziran olarak açıklandığını aktaran Dinç, vatandaşlar için ise bu tarihin 30 Haziran olduğunu ifade etti.
Uygulama ile plaka girme işleminin sona ereceğini vurgulayan Dinç, “Yeni uygulama ile devletimiz vergi kayıplarının da önüne geçmeyi hedefliyor.” dedi.
Süre uzatımının araç sahipleri için bir avantaj olduğunu anlatan Dinç, “İnşallah bu kez insanlarımız işlerini son güne bırakmaz. Önümüzde iki aylık bir süreç var, herkes UTTS’yi taktırır. Bizler her zaman müşterilerimize hizmet vermek için buradayız.” ifadelerini kullandı.




