Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 103'üncü yılında ilçedeki Dumlupınar Şehitliği'nde anma programları gerçekleştirildi.


Kütahya ve çevre illerden gelen çok sayıda öğrenci ve vatandaş, şehitler için dua etti.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Dumlupınar Şehitliği'nin kutsal ve mübarek bir alan olduğunu söyledi.

Dumlupınar1“ZİYARETÇİLERİMİZ ZAFERİN MANEVİ HAVASINI YAŞIYOR”

Türk tarihinin en önemli zaferlerinden birisinin bu topraklarda kazanıldığını belirten Kızıltoprak, Dumlupınar şehitlerimizin 26 Ağustos'ta başlayan Büyük Taarruz'u 30 Ağustos'ta bu topraklarda bir zafere dönüştürdüğünü dile getirdi.

Dumlupınar5
Şehitlerimizin varlık ve yokluk mücadelesi verdiğini belirten Kızıltoprak, “Bu şehitlik de yatan aziz kahramanlarımız, büyük şehitlerimiz, Mehmetçiğimiz kendilerini feda etti, 'milletimiz yaşasın' diye. Biz işte böyle bir milletin evlatlarıyız. Onur ve gurur duyuyoruz. Bugün doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden yurdumuzun dört bir köşesinden gelen gençlerimiz, annelerimiz Dumlupınar Zaferi'nin manevi havasını burada teneffüs ediyor.” diye konuştu.

Kütahya’da İlkokul Öğrencilerinden Fidan Dikim Etkinliği
Kütahya’da İlkokul Öğrencilerinden Fidan Dikim Etkinliği
İçeriği Görüntüle

Dumlupınar6


Dumlupınar3

Kaynak: AA