Bursa Kadın Girişimciler Kooperatifi, 2015 yılında kurularak giyim, aksesuar ve diğer sektörlerde faaliyet gösteren kadın girişimciler tarafından oluşturuldu. Kooperatif, kuruluşunun 10. yılında, Kuveyt ve Katar’a gelinlik ve kaftan ihraç etmeye hazırlanıyor. Üyelerinin ürettiği gelinlikler, kaftanlar ve diğer ürünler, uluslararası pazarda büyük talep görüyor.

Devlet başkanlarıyla çıkartılan  kripto paralar zarar ettiriyor Devlet başkanlarıyla çıkartılan kripto paralar zarar ettiriyor

GELİNLİK VE KAFTAN İHRACATI BAŞLIYOR

Kooperatif, Ramazan Bayramı sonrası Kuveyt ve Katar’a gelinlik ve kaftan ihraç etmeyi planlıyor. Kooperatif Başkanı Nagehan Dörtfidan Doğan, 14 üyeden oluşan kooperatifin, üreticilerin ürünlerini yurtiçinde ve yurtdışında satmayı hedeflediğini belirtti. Doğan, daha önce Azerbaycan ile işbirliği yaptıklarını ve bu yıl Kuveyt ve Katar’a ihracat yapacaklarını söyledi.

Doğan, Körfez ülkelerindeki kadınların kültürel motiflere olan ilgisinin, kaftan ve gelinliklere olan talebi artırdığını ifade etti. Türkiye pazarının daralması nedeniyle ihracata yöneldiklerini belirten Doğan, ihracatın kooperatif üyelerine, Bursa’ya ve Türkiye’ye ekonomik katkı sağlayacağını söyledi.
Kadın Girişimciler Kooperatifi Kuveyt Ve Katar’a Gelinlik Gönderecek (1)

Kooperatif, iş hayatına atılmak isteyen kadınlar için seminerler düzenliyor ve evlilik öncesi çiftler için eğitimler veriyor. Ayrıca, Uludağ Üniversitesi ile işbirliği içinde Evlilik Okulu Projesi de başarıyla hayata geçirildi. Doğan, kooperatifin kadın istihdamına katkı sağlamak için çaba sarf ettiklerini ve Bursa’daki kadın girişimcileri desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Bursa Kadın Girişimciler Kooperatifi, yıl sonuna kadar ihracat hedeflerini genişleterek, uluslararası pazarda daha fazla başarı elde etmeyi planlıyor.
Kadın Girişimciler Kooperatifi Kuveyt Ve Katar’a Gelinlik Gönderecek (2)

Kaynak: AA