Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Hanan Balkhy, Suriye'deki sağlık hizmetlerinin yeniden yapılandırılması sürecinde Türkiye'nin verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Balkhy, Türkiye ile gelecekte daha kapsamlı işbirlikleri gerçekleştirmeyi sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.

Suriye’de yaşanan siyasi değişimin ardından sağlık sisteminin yeniden kurulması gerektiğini vurgulayan Balkhy, başkent Şam ve diğer bölgelerde sağlık hizmetlerinin etkin biçimde sunulabilmesi için ciddi desteğe ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

DSÖ’nün Suriye’de kalıcı çözüm için çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Balkhy, ülkeye yönelik uygulanan yaptırımların kaldırılmasının ardından, uluslararası toplumun Suriye'ye destek sunması için bir fırsat doğduğunu söyledi.

SAĞLIK SİSTEMİNDE YENİDEN YAPILANMA HEDEFLENİYOR

Suriye Sağlık Bakanı Musab Nezzal el-Ali ile yaptıkları görüşmelere değinen Balkhy, bu temasların Suriye sağlık sisteminin ihtiyaçlarının anlaşılması ve destek mekanizmalarının planlanması açısından önemli olduğunu kaydetti. DSÖ ekiplerinin Suriye’den hiçbir zaman çekilmediğini ve sahadaki ihtiyaçları yakından takip ettiklerini aktaran Balkhy, bu bilgilerin yardım süreçlerine ışık tuttuğunu belirtti.

Sağlık hizmetlerinin sadece büyük şehirlerde değil, kırsal kesimde de yaygınlaştırılması gerektiğini söyleyen Balkhy, özellikle tıp eğitimi, sağlık personeli eğitimi ve altyapının yenilenmesine dikkat çekti.

"TÜRKİYE İLE DAYANIŞMAMIZ BÖLGE İÇİN KRİTİK"

Hanan Balkhy, Türkiye’nin Suriye’ye verdiği destek konusunda özel bir teşekkürde bulundu. DSÖ olarak Türkiye ile yapılan işbirliğinden memnun olduklarını dile getiren Balkhy, “Türkiye’ye, Suriye’ye sağladıkları kapsamlı sağlık yardımları için minnettarız. Dayanışma ve ortak çalışma, bölge halkının sağlığı ve refahı için hayati önem taşıyor.” dedi.

Sebze yerken yapılan 3 büyük hata
Sebze yerken yapılan 3 büyük hata
İçeriği Görüntüle

Balkhy ayrıca, diğer Birleşmiş Milletler kuruluşlarıyla da Suriye halkının sağlığını güçlendirmek için koordineli şekilde çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA