Ankara’da ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu 65 yaşındaki servis şoförü Binali Aslan’dan acı haber gelmişti.
Aslan’ın aracıyla birlikte ortadan kaybolmasının ardından yürütülen aramalarda, cesedi Mersin’in Tarsus ilçesi Kaburgediği köyünde ormanlık alanda gömülü halde bulundu.
Şüphelilerin Suriye’ye kaçtıkları tespit edildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Aslan’ın aracını gasbettikten sonra öldürenlerin DEAŞ görüşlerini benimsemiş 14 kişilik bir aile olduğunu belirtti. Bu kişilerin Türkiye’den Suriye’ye geçiş yaptıklarının güvenlik birimlerince tespit edildiğini duyurdu.
Operasyon Suriye’nin İdlib-Atme bölgesinde gerçekleştirildi
MİT Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı’nın ortak çalışmaları sonucunda şüphelilerin Suriye’nin İdlib-Atme bölgesinde saklandıkları adres belirlendi.
Suriye İç Güvenlik Servisi ile koordineli düzenlenen operasyonda, güvenlik güçlerinin teslim ol çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada 8 şüpheli öldürüldü, 2’si yaralı olmak üzere 6 kişi sağ ele geçirildi.
Yakalanan şüpheliler Türkiye’ye iade edildi
Suriye’de ele geçirilen şüpheliler Türkiye’ye teslim edilirken, olayın izleri Ankara ve Mersin’de de araştırıldı. Gasbedilen aracın geçiş güzergâhlarında yapılan incelemeler sonucu Mersin İl Jandarma Komutanlığı ve Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Aslan’ın cansız bedenini toprağa gömülü halde buldu.
Ayrıca ailenin olaydan önce Ankara’da M.A. ve N.S. isimli şahısların evinde konakladığı belirlendi. Bu kişiler Ankara’da yakalanarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Bakan Yerlikaya güvenlik güçlerini tebrik etti
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyoruz. Operasyonda görev alan tüm birimlerimizi ve kahraman güvenlik güçlerimizi tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.




