Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KÜTAHYA’YA GES Mİ RES Mİ HES Mİ HİDROELEKTRİK SANTRALİ Mİ YOKSA TERMİK SANTRAL Mİ GEREKLİDİR

Size göre; Kütahya’ya bu saatten sonra GES mi, RES mi, HES mi yoksa Hidroelektrik santrali ve Termik santral mi gereklidir? Bence, yerin derinliklerinde çıkarılmayı bekleyen linyiti değerlendirecek bir termik santral gereklidir? Kütahya İli sınırları içinde milyarlarca ton linyit rezervi var. Sadece Tavşanlı’nın Tunçbilek Beldesi’nde görünür linyit rezervinin miktarı 240 milyon tondur.

Bir de bunun görünmeyeni var. Tavşanlı-Domaniç İlçeleri arasında daha nice milyon ton linyit olduğu düşünülüyor. Bu tespitler araştırılmadan ortaya çıkmıyor. MTA bunun için zaten her yıl ülkemizin muhtelif kesimlerinde sondaj faaliyetleri yaparak bulduklarını envanterine işliyor. Kütahya’da Gediz ilçesinde de linyit olduğu biliniyor. Öyleyse elimizde mevcut Seyitömer Termik Santrali ve Tunçbilek Termik Santrali ile bu kadar ton linyiti değerlendiremeyiz. Gelişmiş, akıllı termik santraller kurmak diğer santrallara göre daha ekonomik. Halkımızın en büyük şikâyeti termik santral bacalarına filtrelerin takılmaması olmuştur. Zaman içinde her iki termik santral bacalarında artık filtreler vardır. Yeterli midir? Değildir. Duyumlarıma göre her iki termik santral bacalarında istenilen ölçülere uygun filtreler bulunmamaktadır. Çünkü her iki termik santral artık devletin değildir. Özelleştirme sonucunda kişilere aittir. Filtrenin ekonomik açıdan işletmelere büyük mali yük getirdiği biliniyor. Öyleyse, yapılacak ilk iş mevcut termik santrallerin bacalarındaki filtre sistemlerini güçlendirmek, böylece şikâyetleri önlemek olmalıdır. Bunu becerebilirsek halkımızın şikâyetleri de ortadan kalkacaktır. Yukarıda ifade ettiğim gibi Kütahya’ya kimse gelip te GES, HES, RES yatırımı yapmaz. Çünkü bunlar parasal açıdan büyük yatırımları gerektiriyor. Öyleyse Kütahya gelecek kuşaklara tertemiz bir Kütahya bırakmak için acilen birkaç termik santral daha devreye sokmalı, yerin derinliklerindeki milyonlarla ifade edilen Linyit rezervini tüketmelidir. Devlet bunu bizzat kendisi yapmalıdır. Bu millet özelleştirmelerden çektiğini başka hiçbir şeyden çekmemiştir. Kamuya ait bir işletme başka, özele ait bir işletme başkadır. Kamu her şeyin hakkını verir. Özel ise kaymağını yer, gerisini bırakır. Ekonomik açıdan zararlara vesile olur. Kamu işçisi, çalışanı kendisini her zaman güvende hisseder. Özel çalışanların kaderi ise iki dudağın arasındadır.

Kütahyalı aklını kullanmalı, yerin derinliklerindeki milyonlarla ifade edilen linyit rezervlerini ekonomimize kazandırmanın yollarını aramalıdır. Bunu yaparken de insanımıza sıfır zarar ön planda tutulmalıdır. Eğer Kütahya’nın yüzde 56’lık bölümü ormanlarla kaplı olmamış olsaydı, bugün Kütahyalının büyük kısmı hastalıklı olurdu. Oksijen, karbondioksiti engellemiştir. Termik santrallerimiz de maalesef bu dengeyi bozmak için ellerinden geleni esirgememişlerdir. Avrupa’da, dünyada filtre varken biz neredeymişiz? İnsanlarımız öldükten sonra mı aklımız başımıza geldi?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER