Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“ÇÖK-KAPAN-TUTUN!”

“Haydi Kütahya! Afet risklerine

“Haydi Kütahya! Afet risklerine karşı hep birlikte…”

2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında Kütahya Valiliği ve Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü tarafından Kütahya il genelinde deprem anı tatbikatı yapılacak. “Haydi Kütahya! Afet risklerine karşı hep birlikte…” sloganı ile düzenlenecek tatbikat bugün saat 21.00’da yapılan anons ile birlikte başlayacak.

Kütahya Valiliği, ikinci derece deprem bölgesinde yer alan Kütahya’da vatandaşları olası bir depreme hazırlamak için harekete geçti. Farkındalığı artırarak deprem anındaki can kayıplarını en aza indirmek için bugün il genelinde “Çök-Kapan-Tutun Deprem Anı Tatbikatı” yapılacak.

SAAT 21.00’DA ANONSLA BAŞLAYACAK

Tatbikat bugün akşam saat 21.00’da çalan sirenler ve yapılan anonsla birlikte başlayacak. Tatbikatın nasıl yapılacağına ilişkin bir açıklama yapan Kütahya Valiliği: “Güvenli gördüğünüz bir yerde sağlam bir nesnenin yanında veya altında yere çökün! Sırtınız pencerelere dönük bir şekilde kapanıp, başınızı ve boynunuzu düşme ihtimali olan cisimlerden koruyun! Sarsıntı bitene kadar, yatak veya oturma grubu vb. ağır ve büyük eşyalara tutunun” ifadelerine yer verdi.

18 KİŞİYE HEDİYE

“Deprem Anı Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı” yapılırken çekilen fotoğraflarını, kendi sosyal medya hesaplarından @afadkutahya ve @kutahyavaliligi etiketlerini kullanarak paylaşım yapanlar arasından yapılan çekilişle, 18 kişiye çeşitli hediyeler verilecek. Çekilişte ismi çıkanlardan 4 kişiye tablet, 4 kişiye bisiklet, 10 kişiye de afet ve acil durum çantası hediye edilecek.