Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İHTİYARİ MALİ SORUMLULUK SİGORTASI’NA İLGİ KÜTAHYA’DA YÜZDE 300 ARTTI

Araba fiyatlarının artmasıyla araç

Araba fiyatlarının artmasıyla araç ek sigortalarına rağbet arttı. Sigorta esnafı Cemal Aydoğdu, bu kapsamda Kütahya’da İhtiyari Mali Sorumluluk Sigortası’na ilginin geçtiğimiz yıla oranla yüzde 300 arttığını söyledi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte araç piyasasında hareketli günler başladı. Hal böyle olunca sigorta acenteleri de en yoğun günlerini yaşıyor. Sigorta esnafı Cemal Aydoğdu, sektörde yaşanan hareketliliği, sigortalarda yaşanan gelişmeleri açıkladı. Kütahya’da son dönemlerin en gözde sigortasının İhtiyari Mali Sorumluluk Sigortası olduğunu belirten Aydoğdu, bu artışta araç piyasasında yaşanan fahiş fiyat artışı olduğunu belirtti. Bu sigortanın normal sigorta dışında ek ürün olarak sunulduğunu söyleyen Aydoğdu, “Ek olarak sunulan bu sigortanın vatandaşlar tarafından rağbet görmesinin en önemli sebebi sigorta kapsamı dışında kalan ek masrafın ek sigorta ile karşılanması oldu” dedi. İhtiyari Mali Sorumluluk Sigortası hakkında da bilgiler veren Aydoğdu, “Araç fiyatlarının artmasıyla beraber trafik sigortası teminatları müşterilerimize yeterli gelmedi. Bu yüzden Kütahya’da ihtiyari mali sorumluluk sigortasına rağbet arttı. Geçen sene haziran ayına göre ihtiyari mali sorumluluk sigortası yaptıran müşterilerimizin oranı yüzde 300 arttı. İhtiyari mali mesuliyet sigortası trafik sigortası teminatları kapsamında karşılanmasının ardından kalan kısmı (maddi ve manevi) güvence altına alan bir sigortadır. Bu sigorta ürünü ile karşı tarafa verebileceğimiz hasarın teminatını sınırsız yaparak müşterilerimizin mağduriyetlerini gideriyoruz” diye konuştu.

TEMİNAT LİMİTLERİ 100 BİN LİRAYA YÜKSELDİ

Araba sigortalarında yeni gelişmelerin yaşandığını da vurgulayan Aydoğdu, yeni gelişmelerin piyasaya olumlu yansımalarının olduğunu belirtti. Teminat bedellerinin yükseldiğini anlatan Aydoğdu, “1 Temmuz tarihinden itibaren uygulanmak üzere, zorunlu trafik sigortaları kapsamında karşılanan maddi zararlar için geçerli araç başına uygulanan teminat limiti 50 bin TL’den 100 bin TL’ye, kaza başına uygulanan teminat limiti ise 100 bin TL’den 200 bin TL’ye yükseltilecektir. Yapılan teminat artışı ile birlikte, sağlık giderleri ile sakatlanma ve ölüm teminat limitleri ise 500 bin TL’den 1 milyon TL’ye yükseltildi” dedi.

“SİGORTA ŞİRKETLERİ TAKSİT SAYILARINI AZALTTI”

Yeni uygulama ile vatandaşların daha geniş ayrıcalığa sahip olacağını belirten Aydoğdu, “Sigorta teminatlarının 2 katına çıkması ile birlikte trafik kazalarında zarara uğrayan müşterilerimiz daha geniş bir teminat sağlanacaktır. Teminat artışına istinaden trafik sigortası primleri yüzde 25 artmıştır. Trafik sigortası primlerinin artması ile beraber sigorta şirketleri taksit sayılarında kısıtlamaya gitti” ifadelerini kullandı.