Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MUSA YILMAZ: “GÖLGE ETMEYİN YETER”

İl Genel Meclis Başkanı

İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap’ın köy yollarına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Bahse konu köy yollarının halk tarafından beğeni topladığını aktaran Başkan Yılmaz: “Gölge etmeyin yeter. Zira çok çalıştık, çok emek verdik. Ne olur ucuz siyasi şovlarınıza alet etmeyin” dedi.

Geçtiğimiz gülerde mecliste söz alan CHP Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap İl Özel İdaresi’ne seslendi. Kütahya Sobran, Sofça, Şeyhler, Eğdemir, Allıören, Örencik, Beşkarış, Karakuz, Aydınlar köylerinin yollarının berbat halde olduğunu belirterek hizmet çağrısında bulundu. Vekil Kasap’ın çağrısına cevap veren İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz da, köy yollarına ilişkin söylenen sözlerin gerçekle uzaktan yakından alakası olmadığını aktardı.

“DERİN BİR HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI”

Başkan Yılmaz, Fazıl Kasap’ın açıklamalarının başta meclis üyeleri olmak üzere, özel idare çalışanlarını, sahada var gücüyle ter döken işçilerini, özellikle kırsalda yaşayanlar ve tüm Kütahyalılar’ı ziyadesiyle üzdüğünü kaydetti. Yılmaz: “Normal bir vicdan ve insaf sahibinin ilimiz köy yollarını gezdiğinde teşekkürden, övgüden, takdirden başka bir ifadesi olmazken, sayın vekilimizin bu açıklamaları ilimizde derin bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Bizler ilimizin tüm milletvekillerinin öneri talep ve isteklerine çok değer veren, bunu ciddiye alıp kıymetli bulan bir ekibiz. Kütahya İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi 18 yıldır köylerimizin alt yapısını, üst yapısını, içme suyu problemlerini çözmüş, onlarca gölet ve sulama sistemleri yapmış, bu anlamda, hemşerilerimizin takdiri yanında, devletimizin yerel yönetimlerle ilgili en üst düzeyindeki birimlerince de örnek gösterilmiştir” şeklinde konuştu.

“İTİBARSIZLAŞTIRMAYI ASLA KABUL ETMİYORUZ”

Milletvekili Kasap’ı yapılan çalışmaların emekçileri adına ve “insaf ve vicdana” davet eden Musa Yılmaz: “ Gölge etmeyin yeter. Zira çok çalıştık, çok emek verdik. Ne olur ucuz siyasi şovlarınıza alet etmeyin. Elbette ki ilimizin dile getirilecek sorunları vardır. Milletvekillerimizden beklentimiz de bunları en etkin şekilde dile getirmeleridir. Senede bir sefer yaptığı ve neredeyse birbirinin kopyası olan bir konuşma ile ilimizi özellikle alanımızla ilgili köy yolları hakkında böyle bir hafifliği, karalamayı, yapılanları itibarsızlaştırmayı asla kabul etmiyoruz. Siyaset, ili temsil etmek, meclis kürsüsünden konuşmak bu değil, olmamalı. Özellikle de Cumhurbaşkanımızın herkese hizmet konusunda, bize oy versin vermesin, her yerleşim yerine hizmet götürme konusundaki kararlı talimatının bizim için ne ifade ettiğinin farkındayız. Onun içindir ki il genel meclisi yapısının belirlendiği her yerel seçimlerde Kütahya halkımız, hizmete oy vererek çok güçlü bir şekilde bizleri desteklemiş, takdir etmiş ve dualarını esirgememiştir” ifadelerini kullandı.

“ANKARA’DAKİ BEKLENTİ KÜTAHYA’DA KARŞILIK BULMAYACAK”

Fazıl Kasap’ın Ankara’da mecliste tasarladığı, umut bağladığı beklenti ve faydanın Kütahya’da karşılık görmeyeceğini kaydeden Musa Yılmaz: “Bunu Kütahyalı hemşerilerimle birlikte 2023 seçimlerinde bir kez daha hep birlikte göreceğiz. Hemşerilerimiz kadirşinastır, feraset sahibidir. Bugün Kütahya’nın 546 köyü ve 100 bağlısının toplam 1’inci derece yol ağı uzunluğu 6 bin 280 kilometredir. Sadece köyden köye yol ağı uzunluğu 3 bin 800 kilometredir. 1 derecede köy yollarımızın tamamı BSK Sıcak asfalt, beton asfalt, sati kaplama asfalttır. Sadece Simav’da bir köyümüz ve bu sene merkez ilçede asfaltını atacağımız bir köyümüz haricinde tüm köylerimizin 1’inci derecede yol ağları asfalttır. Ayrıca ilimizin yaklaşık 1000 kilometrelik grup yollarının 830 kilometresi BSK sıcak asfalt ve 100 kilometresi de beton asfalttır. Yani bu seneki çalışmalarımız sonunda 1000 kilometrelik grup yollarının 950 km’sinin üzerinde BSK ve beton asfalt yapmış olacağız. Sayın vekilimizden yerel yönetimlerin en üst ilgili birimlerden veya elindeki tüm imkânları kullanarak istediği kaynaktan, hangi ilde 950 kilometre köy yolunun, köy grup yolunun sıcak asfalt olduğunu, araştırmasını, öğrenmesini, bizi o bilgi ve kriterlerle kıyaslamasını talep ediyorum. Vekilimizin bahsettiği köylerin bile yarısının ulaşımının sıcak asfaltla yapıldığını biliyorum, söylüyorum” ifadelerine yer verdi.

“VEKİLİMİZE MEYDAN OKUYORUM”

Milletvekili Kasap’a meydan okuduğunu söyleyen Musa Yılmaz: “Sayın vekilimizin dile getirdiği konuları ve benim de 1000 kilometreye yakın grup köy yollarının sıcak asfalt yapıldığı ve diğer beyanlarımıza, yerel basınımız hakemlik yapsın, yerinde incelesin, bizi denetlesin ve Kütahya kamuoyunu bilgilendirsin. Vekilimiz kabul ederlerse bütün köy yollarını birlikte yerel basını da yanımıza alarak gezmeyi çok arzu ederim. Bundan büyük bir memnuniyet duyarım, vekilimizden seneye aynı sezon yapacağı konuşmayı daha dikkatli,  sadece belli köylerimizi değil 546 köyümüzün tamamını gezerek yapmasını arzu ederim. Ama korkarım ne davetimize icabet edecektir, ne de seneye yapacağı konuşmada bir düzeltme, titizlik gösterecektir” diyerek sözlerine son verdi.