Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YEREL BASINI KİMSEYE MUHTAÇ ETMEYELİM

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, mecliste söz alarak yerel basının sorunlarını dile getirdi.  Yerel basına verilen desteklerin artırılması gerektiğine vurgu yapan Ahmet Erbaş: “Gelin, yerel gazetelerimizi,  yerel radyolarımızı kimseye muhtaç etmeyelim. Ama içlerindeki çürük elmaları da temizleyelim” dedi.

Mecliste daha önce yaptığı konuşmalarında yerel basına destek isteyen Milletvekili Erbaş, basın ilanları için yerel basına yapılan zamlar için iletişim başkanlığına teşekkür ederken, yeni destelerin de acilen verilmesi gerektiğini ifade etti. Yerel basının kimseye muhtaç olmadan yayın yapması gerektiğini belirten Erbaş,  yeni destek önerilerini de açıkladı.

MECLİS KARARLARI YEREL BASINDA YAYIMLANSIN

Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığı konuşmasında yerel televizyon ve radyolara da destek isteyen MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş: “Yerel gazetelere verilen basın ilan desteği gazetelerimize biraz nefes aldırdı. Ancak ilave desteklemeler de yapılmalıdır. Ayrıca aynı düzenlemeleri yerel televizyonlar ve yerel radyolar için de bekliyoruz.  Yerel medya ve basının bizden beklentileri vardır, bunlardan bir kaçını buradan ifade etmek istiyorum.  Basın mensubu arkadaşlarımız, belediyelerin meclis kararlarının yerel gazetelerde yayınlanmasını,  ulusal kanallarda yayınlanan kamu spotlarının ücret karşılığında yerel televizyon ve radyolarda da yayınlanmasını, ulusal kanallara reklam veren kamu kuruluşlarının, reklamların bir kısmının yerel radyo, televizyon ve gazetelere aktarılmasını istiyorlar. Biz de bu konuda arkadaşlarımızı destekliyor, yanlarında olduklarını ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

“TEKNİK DONANIM VE UCUZ KREDİ DESTEĞİ VERİLMELİ”

Yerel basına verilecek desteklerin bir tanesinin de teknik donanım desteği ve ucuz kredi olabileceğini belirten MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş: “Maliyeti ucuz kredilerle yerel basın kuruluşlarına teknik donanım desteği verilmesi gibi çalışmalar, yerel medya ve basına can suyu olacaktır. Çünkü Türkiye’de 800 yerel gazete, 700 radyo, 350’ye yakın da televizyon kanalı vardır. Buna karşılık yerel basından, bulundukları şehirlerin Türk kültürü, turizm, halk oyunları, yerel yemekler gibi gelecek nesillere aktarılabilecek miraslarımıza sahip çıkmaları istenebilir. Bu sayede, Türk kültürüne ait hemen hemen bütün türküleri bizlerin karşısına çıkaran yeni nida tüfekçiler, yeni hisarlı Ahmetler yetiştirebiliriz. Gelin, yerel gazetelerimizi,  yerel radyolarımızı kimseye muhtaç etmeyelim. Ama içlerindeki çürük elmaları da temizleyelim” diyerek sözlerine son verdi.