Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kamu kurumlarına 13 bin 208 personel alınacak

Kamu kurumlarına yapılacak personel alımları için başvurular başladı. Toplamda 13 bin personel 208 personel istihdam edilecek.

Kamu kurumlarına yapılacak personel

Kamu kurumlarına yapılacak personel alımları için başvurular başladı. Bu alımlar, birçok farklı meslek grubunu kapsıyor ve toplamda 13 bin kişi istihdam edilecek. KPSS şartı aranmadan yapılacak olan alımlarla ilgili tüm detaylar haberimizde…

Hangi Kurumlar Personel Alacak?

Toplamda 13 bin personel 208 personel istihdam edilecek. Bu alımlar, 7 bakanlık ve çeşitli kamu kurumları tarafından yapılacak. Aralarında bakanlıklar, belediyeler ve kamuya bağlı kuruluşlar bulunuyor. İşte bazı kurumlar ve alacakları personel sayıları:

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: 2.390 personel
  • Adalet Bakanlığı: 300 icra müdür yardımcısı
  • Jandarma Genel Komutanlığı: 9.690 uzman erbaş
  • Milli Savunma Bakanlığı: 69 askeri personel
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı: 175 sanatçı
  • TÜİK: 14 uzman yardımcısı
  • İstanbul Üniversitesi: 15 bilişim personeli

KPSS Şartı Olmayan Alımlar

Bazı pozisyonlar için KPSS şartı aranmaksızın başvuru yapılabilecek. Örneğin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kura ile 275 personel alınacak. Bu alımlar için KPSS’ye girmeden de başvuru yapma imkanı sunuluyor. Çeşitli meslek gruplarına yönelik bu alımlar, kamu hizmetlerinde personel ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılıyor.

Başvuru Süreci İŞKUR Üzerinden Yapılacak

Kamu personeli alımları İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylar, başvuru şartlarını karşılamaları halinde ilgili kurumlara başvuru yapabilir. İŞKUR’un resmi web sitesi üzerinden detaylı başvuru bilgilerine ulaşılabilir.

BURADAN İŞKUR’UN RESMİ WEB SİTESİNİ ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.

Alım Yapılacak Meslek Grupları

Alımlar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Subay, mühendis, bilişim personeli, uzman yardımcısı, itfaiye eri gibi çeşitli meslek grupları için kadro açıldı. Her kurumun başvuru süreci ve şartları farklılık gösterebilir. Bu nedenle adayların başvuru yapacakları kurumun ilanlarını dikkatlice incelemeleri gerekiyor.

Başvuru Şartları ve Tarihleri

Her bakanlık ve kurum, başvuru tarihlerini ve şartlarını kendi ilanlarıyla duyuruyor. Adayların, başvuru tarihleri içinde gerekli belgeleri hazırlayarak başvurularını yapmaları önemlidir. Bazı ilanlar için son başvuru tarihi Ekim 2024 sonu olarak belirtilirken, diğerleri Kasım 2024 tarihine kadar devam ediyor.

BURADAN İŞKUR’UN RESMİ WEB SİTESİNİ ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.