Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu yeni sezonda

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu (CKTMK), 2024-2025 konser sezonunu Osmanlı padişahı 3. Selim’in unutulmaz bir eseriyle açıyor.

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu 20 Ekim Pazar günü saat 11.30’da Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Tiyatro Salonu’nda düzenleyeceği konserle müzikseverleri buluşturacak.

3. Selim’in “Şevkutarab Kâr” Eseri İlk Kez Seslendirilecek

Koro’dan yapılan açıklamaya göre, konserin en dikkat çekici parçası 3. Selim’in “Şevkutarab Kâr” adlı eseri olacak. Bu eser, konser programında ilk kez dinleyicilerin beğenisine sunulacak. Şef Mehmet Güntekin yönetimindeki konserde, Sabâ ve Mâhur makamlarından da eserler yer alacak. Konserde, solist Neval Güleç, Hicazkâr eserlerle sahne alarak dinleyicilere keyifli bir müzik deneyimi sunacak.

3. Selim’in Müzik Hayatındaki Yeri

Osmanlı Devleti’nin 28’inci padişahı olan 3. Selim, sadece devlet adamlığı yönüyle değil, aynı zamanda Türk müzik sanatındaki katkılarıyla da tarihe damgasını vurmuş bir isimdir. Müzik bilgini kimliğiyle yaklaşık 20 makamı terkip eden 3. Selim, dönemin müzik camiasında büyük bir üretim alanı oluşturup, etrafındaki müzik adamlarına önemli imkanlar sağlamasıyla da biliniyor.

Konser, Türk müziğinin derin kültürel ve tarihsel köklerine ışık tutarak, izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor.