Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aydın’da 8 ton sahte zeytinyağı yakalandı

Aydın’da gerçekleştirilen operasyonda 8 ton 340 litre sahte zeytinyağı ele geçirildi.

Aydın’da gerçekleştirilen operasyonda 8

Aydın’da gerçekleştirilen operasyonda 8 ton 340 litre sahte zeytinyağı ele geçirildi. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilere toplamda milyonlarca lira ceza kesildi. Sahte zeytinyağlarının başka illere gönderilmek üzere hazırlandığı tespit edildi.

8 Ton 340 litre Sahte Zeytinyağı Ele Geçirildi

Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sahte zeytinyağı üretimi ve dağıtımına dair gelen bir ihbar üzerine geniş çaplı bir operasyon başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu, Aydın’dan farklı illere sahte zeytinyağı sevkiyatının yapılacağı tespit edildi. Operasyon kapsamında, sahte zeytinyağlarının bir kısmının akaryakıt istasyonunda bir yolcu otobüsüne yüklendiği, geri kalanının ise kamyona yüklendiği belirlendi.

Operasyonda, toplamda 8 ton 340 litre sahte zeytinyağına el konuldu. Ele geçirilen sahte ürünlerin piyasaya sürülmek üzere hazırlandığı öğrenildi. Jandarma ekipleri, 8 ton sahte zeytinyağını kamyona yüklemeye çalışan şüpheliler O.B., H.Ç., ve C.K.’yi suçüstü yakaladı.

Şüphelilere Yüklü Miktarda Para Cezası Kesildi

Operasyon sonrası yakalanan 3 şüpheliye toplamda 1 milyon 598 bin 600 lira idari para cezası uygulandı. Şüphelilerin, sahte zeytinyağı üretimi ve dağıtımıyla ilgili adli süreçleri devam ederken, yetkililer sahte ürünlerin piyasaya sürülmesinin engellendiğini duyurdu.