Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balon: Kütahya’da Mevlid Kandilini idrak edeceğiz

Diyanet-Sen Kütahya Şube Başkanı Ülfet Balon, Mevlid Kandili dolayısıyla açıklamalarda bulundu. 

Diyanet-Sen Kütahya Şube Başkanı

Diyanet-Sen Kütahya Şube Başkanı Ülfet Balon, Mevlid Kandili dolayısıyla açıklamalarda bulundu. 

Mevlid Kandilinin 14 Eylül gecesi idrak edileceğini aktaran Balon, Hz. Muhammed’in şefkat, merhamet ve adaletin timsali olduğunu dile getirdi. 

Peygamberimizin hayatının insanlara yaşanabilir en güzel örnek olduğunu bildiren Balon, “Hz. Peygamberi örnek almak, ancak O’nun insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı daveti hayatımıza yansıtmakla ve güzel ahlakını bir bilinç ve hayat tarzı olarak davranışlarımızın mihveri yapmakla mümkündür.” dedi. 

“KUR’AN VE SÜNNET İLKELERİ MÜSLÜMANIN KULLUK VAZİFESİDİR”

İslam dininin en önemli hedeflerinden birisinin adalet olduğunu belirten Balon, şunları kaydetti:

“Yaratılış gayesine uygun bir hayatla Allah’ın rızasını kazanmak, yeryüzünü ifsattan korumak ve orada iyiliği egemen kılmak için Kur’an ve sünnette çerçevesi çizilen ilkelerin hayata geçirilmesi, Müslümanların uhdesinde bir kulluk vazifesi olarak görülmüştür.

Balon: Kütahya’da Mevlid Kandilini idrak edeceğiz

Bu konuda müminlerin ayeti kerimede de belirtildiği gibi en mükemmel örneği sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’dir.

Allah Resulü’nün son derece yalın fakat kapsamlı bir şekilde ifade buyurduğu bu vasıfları haiz bir nesil inşası, sadece Müslümanların değil tüm insanlığın huzur ve selameti için ötelenemez bir sorumluluktur. Mlletimizin, camiamızın ve bütün İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ederiz.”