Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Kurum:”2028’de Marmara daha temiz olacak”

Bakan Kurum:”2028’de Marmara daha temiz olacak” 2028 yılına gelindiğinde Marmara Denizi’nin eskisinden çok daha temiz olacağını belirtti.

Bakan Kurum:"2028'de Marmara daha

Bakan Kurum:”2028’de Marmara daha temiz olacak” Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmit Körfezi’nde süren dip çamuru temizliği çalışmalarını yerinde inceledi ve 2028 yılına gelindiğinde Marmara Denizi’nin eskisinden çok daha temiz olacağını belirtti.

Bakan Kurum:”2028’de Marmara daha temiz olacak”

Bakan Kurum, İzmit Körfezi Doğu Baseni’nde gerçekleştirilen dip çamuru temizleme projesi kapsamında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte tarihin en geniş kapsamlı temizlik çalışmasını yürüttüklerini ifade etti. 2022 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla başlatılan bu projeyle, şu ana kadar 665 bin metreküp dip çamurunun çıkarıldığı ve bu çamurların kurutulduktan sonra güvenli bir şekilde depolandığı açıklandı.

Ekolojik Denge Yeniden Sağlanacak

Kurum, dip çamurunun temizlenmesiyle İzmit Körfezi’ndeki oksijen seviyesinin artacağını ve ekolojik dengenin yeniden sağlanacağını vurguladı. Bakan, “Bu proje tamamlandığında, İzmit Körfezi’nin ekosisteminde büyük iyileşmeler göreceğiz. Geçmişte burada yaşayan balık türlerini yeniden görmeye başlayacağız,” dedi.

Marmara Denizi Koruma Eylem Planı Devrede

Bakan Kurum, Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj sorununa karşı da Marmara Denizi Koruma Eylem Planı kapsamında çalışmaların sürdüğünü belirtti. Marmara Denizi’nin temizlenmesi için tüm belediyelere görevlerini hatırlatan Kurum, bu planın başarılı olabilmesi için tüm sorumlulukların eksiksiz yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Belediyelere Sorumluluk Çağrısı

Kurum, Marmara’ya kıyısı olan tüm belediye başkanlarına çağrıda bulunarak, Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında üzerlerine düşen görevleri bir an önce yerine getirmelerini istedi. “Eğer bir müsilaj sorunu ile tekrar karşılaşırsak, bu aziz millete bunun hesabını veremeyiz,” dedi.