Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Uraloğlu’ndan Instagram açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram erişim sorunu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram erişim sorunu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Instagram yetkilileri ile yapılan görüşmelerde ciddi aşama kaydedildiğini ve toplumsal hassasiyetlerin iletildiğini belirtti.

“Toplumsal Hassasiyetlerimizi Ön Plana Çıkardık”

Bakan Uraloğlu, “Toplumsal hassasiyetlerimizi net bir şekilde anlattık. Bir sosyal medya platformunun kendi kuralları kadar, ülkemizin kanunlarına ve kurallarına da uyması gerektiğini ifade ettik. Vahşice katledilmiş Hamas lideri ile yapılan taziyelere tahammül edilmiyor. Biz burada kanunlarımızı ve toplumsal hassasiyetlerimizi savunmaya devam edeceğiz,” dedi.

İki Toplantı Gerçekleştirildi

Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmeler hakkında bilgi vererek, “İki geniş katılımlı toplantı yapıldı. Hassasiyetlerimizi dikkate alacaklarını ve gerekli adımlar atıldığında erişim engelinin kalkacağını umuyoruz. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerine duyarlıyız ve çözüm için çalışıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Özür Beklentisi ve Süreç

Bakan Uraloğlu, Instagram’ın henüz bir özür dilemediğini belirterek, “İki toplantı yapıldı ve sürekli olarak haberleşiyoruz. Taleplerimizi karşıladıkları anda erişimi sağlayacağız. Malezya Başbakanı’na yönelik erişim engeli kaldırıldı ve özür dilendi. Ancak biz hala bir özür bekliyoruz. Yasakçı bir yaklaşım içerisinde değiliz, fakat kendi değerlerimizi ve kanunlarımızı korumak zorundayız,” dedi.

Instagram’ın Yeniden Erişime Açılması Ne Zaman?

Bakan Uraloğlu, Instagram’ın ne zaman erişime açılacağına dair, “Tamamen Instagram yetkililerinin geri dönüşlerini bekliyoruz. Gerekli şartlar sağlandığında erişim sağlanacak,” şeklinde konuştu.

Ülkemizin Hassasiyetleri ve Katalog Suçlar

Bakan Uraloğlu, Instagram’ın Türkiye’nin hassasiyetlerini dikkate alması gerektiğini vurgulayarak, “Katalog suçlarla ilgili uyarılarımızı dikkate almamış olmaları en büyük gerekçemiz. Bu platform, Hamas’ı terör örgütü olarak kabul ediyor, ancak YPG’yi terör örgütü olarak görmüyor. Bizim ülkemizde hizmet ediyorsanız, ülkemizin hassasiyetlerini dikkate alacaksınız,” dedi.

Katalog Suçlar Nelerdir?

Instagram’ın yeniden erişime açılması için gerekli aksiyonların alınması gereken katalog suçlar şunlardır:

  • İntihara Yönlendirme
  • Çocukların Cinsel İstismarı
  • Uyuşturucu/Uyarıcı Madde Kullanılmasını Kolaylaştırma
  • Sağlık için Tehlikeli Madde Temini
  • Müstehcenlik
  • Fuhuş
  • Kumar Oynanması için Yer ve İmkân Sağlama
  • Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar
  • Yasa dışı Bahis