Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ramazan öncesi kırmızı et sektörüne yönelik Rekabet Kurumu incelemesi

Ramazan ayı, Ticaret Bakanlığı’nın

Ramazan ayı, Ticaret Bakanlığı’nın ilgili birimleri tarafından özellikle oruç tutan vatandaşların gıda güvenirliği ve fiyatlarının önem kazandığı bir dönem olarak belirleniyor. Bu dönemde et fiyatları da dikkatle takip ediliyor.

Ramazan ayı, 11 Mart Pazartesi günü başlayacak ve 9 Nisan Salı günü sona erecek.

Rekabet Kurumu, Ramazan ayı öncesinde kırmızı et sektöründe artan şikayetlere dikkat çekerek sektörü incelemeye aldığını duyurdu.

Verilen bilgiye göre, sektörde faaliyet gösteren firmaların herhangi bir haksız uygulamasının tespiti durumunda soruşturma başlatılacağı ve suçlu firmalara cirolarının yüzde 10’una kadar ağır para cezası verileceği belirtildi.

Rekabet Kurumu, suni fiyat artışlarına izin vermeyeceğini ve bu tür eylemleri planlayan firmalara en ağır yaptırımların uygulanacağını vurguladı.

Artan Şikayetler Üzerine Uyarılar

Ramazan ayı öncesi kırmızı et sektöründe artan şikayetlere işaret edilerek vatandaşların uygun fiyatlarla et ve et ürünlerine erişebilmesi için gerekli adımların atılacağı belirtildi.

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Kurum’un kırmızı et sektöründeki çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sektör Takibi Devam Ediyor

Kırmızı etin önemli bir besin kaynağı olduğunu vurgulayan Küle, kırmızı et piyasasının Kurum’un yakından takip ettiği sektörler arasında olduğunu dile getirdi.

Geçmişteki İdari Para Cezaları

Küle, Kurum’un son yıllarda sektördeki fiyat artışlarını dikkatle incelediğini ve 2023 yılında yapılan bir soruşturma sonucunda piyasanın önde gelen firmalarından birine yaklaşık 73 milyon lira idari para cezası verildiğini aktardı.

Şikayetlerin Titizlikle Değerlendirilmesi

Küle, Kurum’un sektörü detaylı bir şekilde incelediğini ve Ramazan ayına yaklaşırken kırmızı et fiyatlarına ilişkin şikayetlerde artış yaşandığını belirtti.

Küle, “Kurumumuza ulaşan şikayetler titizlikle incelenmektedir. Devam eden sektör incelememiz önemli bulgular ortaya koymaktadır.”

Firmalara seslenen Küle, herhangi bir haksızlık tespit edildiğinde soruşturma başlatılacağını ve suçlu firmalara cirolarının yüzde 10’una kadar ağır para cezası verileceğini belirtti. Ayrıca, suni fiyat artışlarına izin vermeyeceklerini ve bu tür eylemleri planlayan firmalara en ağır yaptırımların uygulanacağını vurguladı.