Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan SSK ve Bağkur emeklilerine zam müjdesi geldi.

Gözler uzun süredir emeklilerin maaşlarındaki artış beklentisini bekliyordu ve beklenen müjdeli haber sonunda geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TRT Haber yayınında yaptığı açıklamada, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranının ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25’e çıkarıldığını duyurdu.

SSK ve Bağ-Kur Emeklileri İçin Yüzde 49,25’lik Artış

Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yapılacak artış oranını önemli bir şekilde revize ettiklerini belirtti. Yapılan düzenlemeyle, önceki yüzde 42,5’lik zam oranı, yüzde 49,25’e yükseltildi.

Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

Bakan Işıkhan’ın açıklamalarına göre, Meclis’ten geçen teklifin ardından Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından yaklaşık 1 hafta içerisinde SSK ve Bağ-Kur emeklileri, artışlı maaşlarını hesaplarına alacaklar.

Memur Emeklilerinden Sonra Sıra SSK ve Bağ-Kur Emeklilerinde

Bu zam haberi, daha önce memur emeklilerine yapılan yüzde 49,25’lik zamla birlikte gelmişti. Ancak, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin beklentileri, bu oranın altında kalmasına neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın koordinasyonunda çalışmalar başlatılarak yapılan düzenleme ile, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de aynı oranda zam almış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Emeklilere Müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada 2024’ü “emekliler yılı” ilan etmiş ve bütçe imkanları zorlanarak emeklilerin daima destekleneceğini belirtmişti.

AK Parti Sözcüsü Çelik: “Tüm Emekliler Aynı Oranda Artış Alacak”

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarındaki artış oranını yüzde 49,25’e çıkararak, bu yıl tüm emeklilerin aynı oranda artış almasını sağladıklarını duyurdu.