Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da mesleğini aşkla yapanların hikayesi… 

Hepsinin hikayesi farklı ama

Hepsinin hikayesi farklı ama mesleğe olan aşkları aynı. Kütahya İl Ambulans Servisi Başhekimliği çalışanları, insan hayatına dokunan mesleklerini ve unutamadıklarını anlattı. 

Kütahya İl Ambulans Servisi Başhekimliği, kent genelinde ve 420 personelle hayat kurtarmak için gece gündüz demeden amaçlarını kaliteli yaşam kurtarmak olarak belirledi. 

İl Ambulans Servisi Başhekimi Doktor Murat Buttan, uygun ekipman ve eğitimli personelle hastane öncesi acil sağlık hizmetini sunduklarını söyledi. 

7/24 esasına göre çalıştıklarını anlatan Buttan, kent merkezinde 9 aktif istasyonun olduğunu, Simav’da üç, Tavşanlı’da beş, Emet ve Gediz’de ikişer tane ve diğer ilçelerde de en az bir istasyon olduğunu dile getirdi. 

“MESLEĞİMİZİ SEVEREK SEÇTİK, AYNI AŞKLA YAPIYORUZ”

Çocukluğundan beri hekimliğe karşı ilgisinin olduğunu anlatan Buttan, “Hatta okuldaki derslerde sağlıkla ilgili derslere özel bir ilgim olurdu. Hep doktor olacağım diyordum ve doktor oldum çok şükür.” dedi. 

Televizyonda izlediği bir diziden etkilenen Paramedik Erol Yıldız, insan hayatına dokunan bir meslek olduğu için çok ilgisini çektiğini ve bu nedenle paramedik olmak istediğini söyledi. 

Yaklaşık on yıldır bu mesleği yaptığını bildiren Nurefşan Tütüncü, lisede hemşirelik okuduğunu ifade etti. 

Tütüncü, “Staj yaparken acil serviste insanların hayatına dokunmanın benim için ne kadar önemli olduğunu hayat kurtarmanın benim amacım haline geldiğini anladım. O yüzden paramedik olmak istedim ve bu mesleği seçtim.” ifadelerini kullandı.  

Küçüklüğümden beri hep ambulansı görünce çok heyecanlandığını aktaran Paramedik Havva Pıtır, şöyle devam etti:

“Ambulans siren sesini duyunca çok merak ederdim. Daha sonra buna yönelik işte araştırdım. Sonrasında bu mesleği yapmaya karar verdim ve lisede acil tıp teknisyenliğini okudum. Daha sonra paramedik mesleğini icra etmek istediğime karar verdim ve bu mesleği yapıyorum.”

Kütahya’da mesleğini aşkla yapanların hikayesi… 

UNUTULMAYAN ANILAR… 

İzmir depreminde görev aldıklarını anlatan Yıldız, unutamadığını anısını paylaştı: “İzmir depreminde 91. saatte çıkarılan Ayda bebek vardı. Onun hastaneye naklini sağlamıştık. O bizim için gerçekten onur ve gurur verici. Bizim ambulansımıza sevk edilmesi, dokunmamız bizi çok mutlu etmişti. Bunu asla unutmayacağız.”

Doğum vakası ile ilgili anısını unutamadığını aktaran Tütüncü, şunları kaydetti:

“Anne doğum yapacağını anlayamamış ve tuvalette bir doğum gerçekleştirmişti. Gittiğimizde bebek uzun süredir soğuk, ıslak bir alanda bekliyordu. Hemen bebeğimize müdahale ettik ve hayatını kurtardık aynı şekilde annenin de müdahalesini gerçekleştirdik. Bu vakamı asla unutamam. Benim için çok önemliydi. Hayat kurtarmak tabii ki her zaman önemli. Aynı şevkle mesleğimizi yapmaya devam ediyoruz.” 

İlçede görev yaptığı yıllarda aldıkları bir ihbarı ve sonrasını unutamadığını belirten Pıtır, o anları şu cümlelerle anlattı: “Çok kar yağışının olduğu bir günde dağ köylerinin birinde göğüs ağrısı diye aldığımız bir vaka vardı. Hastamıza uygun müdahaleyi gerçekleştirdik. Onun hayatına dokunduk. Sevdiklerine onu geri döndürdük. Daha sonra hastanın yakınları ve hasta gelip bize teşekkür etmişti. Bu vakamı ben hiç unutamıyorum.”

Kütahya’da mesleğini aşkla yapanların hikayesi… 

Diğer fotoğraflar için tıklayınız…

1 2 3 8