Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024 yılının en iyi yılınız olması için yapılacaklar listesi

Yeni bir yıl, yeni

Yeni bir yıl, yeni fırsatlar getirir, ancak gerçekleştirilmesi zor hedefler ve alışkanlıklar belirlemek sıkıcı ve kısıtlayıcı görünebilir.

Değişiklik korkutucu olmak zorunda değil ve iyi bir yıl geçirmek için gerekli değildir. Yüksek hedeflere ulaşmakta bir sakınca yoktur, ancak 2024 hedef listeniz küçük, etkili şeyleri de içermelidir. İşte size ilham verecek 11 geniş fikir:

Yapılacaklar Listesi

1. Bir İyilik Zinciri Başlatın

Pozitif enerji ve anlamlı övgüler, birinin gününü aydınlatabilir ve herkes yeni yıla güçlü bir başlangıç yapmayı hak eder!

Ancak, rahat bölgenizden çıkmak ve yabancılara yardım etmek rahatsızlık verebilir, bu yüzden küçük adımlar atın. Güzel taşları boyayabilir ve mahallenizde bırakabilir, birinin drive-thru içeceğini ödeyebilir veya komşunuzun kıyafetini övebilirsiniz. Bir iyilik hareketinin birinin hayata bakışını ne kadar etkileyebileceğini asla bilemezsiniz, ve 2024, başkalarını yüceltmenin önemini değerlendirdiğiniz yıl olabilir.

2. Koşuya Başlayın

5k koşmak, özgüveni artırmak için zorlayıcı ancak dönüştürücü ve eğlenceli bir yol olabilir. Belki sporcu birey olmayabilirsiniz, ancak temelden başlayabilir ve aniden kaydolabilirsiniz. Elbette yarış hakkında kendinizi strese sokmamalısınız, ancak azim ve terleme aracılığıyla zor görevlere nasıl üstesinden gelebileceğinizi öğreneceksiniz.

Bu yıl bir meydan okuma kabul edin ve sonuna kadar gidin; etkinlik nasıl geçerse geçsin, deneyimden büyüyeceksiniz.

3. Kendinize Bir Bakım Rutini Yaratın

Kendinize bakım yapmak, yeni yıl için tüm hayallerinize uzanmak kadar önemlidir ve genellikle sürdürmesi en çok çaba gerektiren şeydir. Rutinlerimize ve yoğun programlarımıza öyle kaptırılırız ki kendimizi en sona koyarız. Bu yıl, bu normları sorgulamayı deneyin; bir cilt bakım rutini, günlük tutma veya sabahları beş dakikalık bir meditasyon deneme gibi şeyleri deneyin.

4. Doğada Daha Fazla Zaman Geçirin

2024’te D vitamini alın – doğada zaman geçirmek canlandırıcı ve terapötiktir. Yürüyüşe çıkın, milli parkları keşfedin ve bu bahar bahçe işleri deneyin. Gençleri sık sık anksiyete ile başa çıkmaktadır ve yeşillikler ve sessiz dış mekanlar arasında geçirilen zaman, bu kalıcı stresin bir kısmını hafifletebilir. Araştırmalar, dışarıda detox yapmanın uyku düzeninizi iyileştirebileceğini de göstermiştir!

5. Bir Ev Tatili Yapın

Memleketinizde henüz ziyaret etmediğiniz bir kafe mi var? Belki de rahatlatıcı şovları tekrar izlemek istiyorsunuz. Her iki durumda da tatillerin dünya kadar uzağa olması gerekmez.

Bu yıl kendinize bir iyilik yapın ve bir ev tatili yapmayı düşünün. Bir spa gününe gidin, yerel bir müzeyi yalnız veya birkaç arkadaşınızla ziyaret edin, veya yerel bir restoranda yemek yiyin. Ailenizle birlikte vakit geçirebilir, birlikte el sanatları yapabilir veya yakındaki bir parkta yürüyüşe çıkabilirsiniz. Rahatlatıcı gezilerin hepsi büyük bir bütçeyi zorlamak zorunda değil!

6. Birisiyle Karaoke Şarkısı Söyleyin

Bu yıl yeni arkadaşlar edinme ve yeni insanlarla tanışma konusunda kendinizi zorlayın. Bu düşük stresli ama eğlenceli bir ortamda bunu yapmanın eğlenceli bir yolu karaoke. Evde bir karaoke gecesi düzenleyin veya yakınındaki yerleri araştırın ve daha yakından tanımak istediğiniz birkaç kişiyi davet edin.

Her yıl birçok yeni insanla tanışırız, ancak onlarla arkadaş olmayız, oysa samimi ve nazik görünen insanlara şans vermezsek, uzun süreli ilişkiler ve bağlantılar kaçırabiliriz. Bu yüzden, 2024’te ilk adımı atın.

7. Yeni Bir ‘Hayat Becerisi’ Öğrenin

Hayat becerileri kişinin ilgi alanlarına bağlı olarak değişebilir, ancak yeni bir şey öğrenmek her zaman eğlenceli ve heyecan vericidir. Her zaman denemek istediğiniz bir beceriye dalın, resim yapma, balık tutma veya fotoğrafçılık gibi. Okulunuzda öğretilmeyen konuları keşfedin, örneğin finansal okuryazarlık, acil sağlık prosedürleri veya yeni bir dil öğrenme. Dünya geniş ve öğrenme fırsatlarıyla dolu, özellikle Coursera gibi ücretsiz çevrimiçi kurs platformları ve YouTube öğretici videoları ile.

8. Aile Yemeği Yapmayı Öğrenin (veya bir tane yaratın)

Aile ile birlikte yemek yapmak veya bir aile tarifi öğrenmek, gelecek yıl sevdiklerinizle yeni anılar yaratmanın sağlıklı bir yoludur.  Aile üyelerinize favori yemekleri hakkında sorular sorun veya sizi güçlü bir anıya götüren bir şey yapın. Yemek veya tatlı pişirin, hatta pudra patlamasıyla sonuçlanırsa bile.

9. Tek Başınıza Bir Yolculuğa Katılın

Gün batımlı yürüyüşler, plaj gezileri ve öğleden sona piknikler, bir şekilde rahatlamak için harika bir yol olabilir ve bazı insanlar bir tatil rezervasyonu yapmak için zamanları veya paraları olmayabilir, ancak bu olasılığı hayal etmekte bir sakınca yoktur.

Geleceğin ne getireceğini asla bilemezsiniz ve hayal kurmak harika bir motivasyon kaynağıdır.

Tek başınıza yolculuklar, dünyanızdan tamamen kopmayı amaçlar ve bazı etkinlikler rehberli meditasyonları, doğa yürüyüşlerini ve dijital detoksları içerir. Yalnız veya rahat mekanlarda zaman geçirmeyi seviyorsanız, bir retreat’a katılmak listenizde harika bir öğe olabilir.

10. Bir Barınağa Gönüllü Olun

Topluluğunuza geri vermenin yeni yıla başlamanın daha iyi bir yolu var mı? Bir toplum barınağında gönüllü olun, bir gıda bankası için yemek hazırlayın veya okulunuzda daha genç öğrencilere rehberlik edin. Arkadaşlarınızı da dahil edin; her bireyin çabası büyük bir etki yaratır.

11. Diğerlerini İlham Verin… veya İlham Alın!

Her gün yeni bir gündür ve Yeni Yıl hedeflerinizin yılın ilk birkaç haftasında yürürlüğe girmesi gerekmez. Gelecek 366 günü değerlendirin, ancak yeterince dinlenme günü alın ve kendinizi ön planda tutun. Hafta içi hafta sonunu bekleyerek geçirmeyin ve hafta sonlarınızı gelecek hafta okuldan kaçınarak geçirmeyin. Hayat genellikle ezici ve stresli olabilir, ancak zorluklar, iyi insanlarla paylaşıldığında daha dayanılır hale gelir