OLAY SIRASINDA ANNEYE TELEFONDAN DESTEK VERİLDİ
Afyonkarahisar’ın Osmangazi Mahallesi’nde yaşayan bir anne, yaklaşık iki ay önce 3 yaşındaki oğlu E.Ç’nin fındık yutmasıyla büyük panik yaşadı. Çocuğunun nefes alamadığını fark eden anne, hemen 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım istedi.
Çağrıyı karşılayan acil tıp teknisyeni Güldane Sezgin, telefonda “Çocuğumun boğazına fındık kaçtı, çok kötü çıkartamıyoruz.” diyerek yardım isteyen anneyi sakinleştirdi. O esnada çocuğun boğazındaki fındık parçaları çıktı ve E.Ç ağlamaya başladı. Sezgin, aileye ambulans ekibinin yolda olduğu bilgisini verdi.
Ambulans ekibi 7 dakika içinde adrese ulaştı ve çocuğun sağlık kontrolünü gerçekleştirdi. O anlara ait telefon görüşmesi, çağrı merkezinin kayıtlarında yer aldı.
112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tuncay Eroğul, yaşanan olayın önemine dikkat çekti. Eroğul, “112 Acil Çağrı Merkezinde bir gün içerisinde çok fazla olayla karşılaşıyoruz. Yapacağımız en ufak bir hata bazen geri dönüşü olmayacak sonuçlara yol açabilir. Bu olay da kötü sonuçlanabilirdi. O anda panik halindeki anneyi yönlendirmek mesleki tecrübe gerektirir.” ifadelerini kullandı.
Eroğul, çağrıya yanıt veren ve anneyi sakinleştirerek doğru yönlendirmeler yapan görevli Güldane Sezgin’e teşekkür etti.





