Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yazar Ferit Edgü vefat etti

Yazar Ferit Edgü vefat etti. Vefat haberi, Everest Yayınları tarafından sosyal medya üzerinden şu açıklamayla duyuruldu

Yazar Ferit Edgü vefat

Yazar Ferit Edgü vefat etti. Türk edebiyatının önemli isimlerinden yazar Ferit Edgü, 88 yaşında hayata gözlerini yumdu. Vefat haberi, Everest Yayınları tarafından sosyal medya üzerinden şu açıklamayla duyuruldu: “Değerli yazarımız Ferit Edgü’yü kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, okurlarına, tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.”

Yazar Ferit Edgü vefat etti

Ferit Edgü’nün cenazesi, 24 Temmuz Çarşamba günü Teşvikiye Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından Aşiyan Mezarlığı’nda defnedilecek. Aynı gün saat 15.00’te Beyoğlu’ndaki Casa Botter Apartmanı’nda bir anma toplantısı gerçekleştirilecek.

Ferit Edgü’nün Hayatı ve Eserleri

Yaşamı

Tam adı İsmail Ferit Edgü olan usta yazar, 24 Şubat 1936’da İstanbul’da dünyaya geldi. Eğitim hayatına İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nde başlayan Edgü, öğrenimini Paris’te sürdürdü.

Edebi Kariyeri

Edgü, öykü, deneme, roman, şiir, anı, biyografi, çocuk kitabı ve senaryo gibi birçok türde eserler verdi. 1976-1990 yılları arasında kurucusu olduğu Ada Yayınları’nda, çağdaş Türk ve dünya edebiyatının önemli eserlerini okurlarla buluşturdu.

Ödülleri ve Başarıları

  • 1979: “Bir Gemide” kitabıyla Sait Faik Hikaye Armağanı
  • 1980: “Ders Notları” eseriyle Türk Dil Kurumu Ödülü
  • 1988: “Eylülün Gölgesinde Bir Yazdı” kitabıyla Sedat Simavi Vakfı Edebiyat Ödülü

Edebiyat Dünyasında Ferit Edgü’nün Yeri

Ferit Edgü, minimalist anlatımı ve derin düşünsel yapısıyla Türk edebiyatının özgün yazarlarından biri olarak kabul ediliyor. Kendi yaşam deneyimlerinden yola çıkarak kaleme aldığı eserleri, okuyucularına içsel bir yolculuk sunuyor. Edgü’nün çalışmaları, sadece edebi değil, aynı zamanda sanatsal bir perspektif de taşıyor.