Van’ın Erciş ilçesinde Osmangazi İlkokulu’nda okuma ve yazmayı öğrenen birinci sınıf öğrencileri, öğretmenleri Burcu Barış tarafından düzenlenen eğlenceli etkinlikte hem eğlendiler hem de çevre bilinci kazandılar.
ÇEVRE BİLİNCİ VE EĞLENCE BİR ARADA
Öğrenciler, öğretmenlerinin önderliğinde önce Van Gölü kıyısında çevre temizliği yaptı. Bu etkinlik, öğrencilerin çevreye duyarlı bireyler olmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Temizlik sonrası, öğrenciler teknede eğlenceli aktivitelerle vakit geçirdi.
Teknede yapılan etkinlikte öğretmen Burcu Barış, öğrencilerine sobada kestane ve patates pişirerek lezzetli bir deneyim sundu. Ayrıca, öğrencilerle dans ederek oyunlar oynayarak eğlenceli anlar yaşattı. Öğrenciler, hayatlarında ilk kez tekneye binmenin heyecanını yaşadılar.
ÖĞRENCİLER, EĞLENCELİ BİR GÜN GEÇİRDİ
Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan öğretmen Burcu Barış, “Çocuklar için unutulmaz bir gün oldu. Hem çevre bilincini aşılamak hem de onların mutlu olacağı bir ortam sağlamak istedim. Bugün, öğrencilerimiz için çok verimli bir etkinlikti” dedi.
Öğrenciler de bu deneyimden çok memnun olduklarını belirterek, “İlk defa teknede eğlenceli vakit geçirdik. Patates ve kestane yedik, oyunlar oynadık. Harika bir gündü” dediler.