Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mr. Pratic Kütahya Ada Üretim Tesisi Açıldı

200 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

200 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Şu anda 130 kişinin istihdam edildiğini ancak en kısa sürede 200 kişiye istihdam sağlayacaklarını söyleyen Durmaz, “Kütahya’ya çok teşekkür ediyorum. Demek ki Kütahya halkı o kadar iyiymiş ki ben buraya yatırım yapma kararı almışım. Kısmet olursa Ada 2’yi de 2024 yılında açmak istiyorum” dedi.

45 metrekarede başlayan heyecan bugün 200 kişiye istihdam sağlayan bir firmaya dönüştü. Kütahya’da üretim yapan Buse Ev Gereçleri, Mr. Pratic markası ile 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde Ada Üretim Tesisini hizmete aldı. Siyaset ve iş dünyasından birçok ismin katıldığı tesisin açılışında konuşan Buse Ev Gereçleri sahibi Cenk Durmaz, firmanın kuruluşundan bugüne kadar geçen süreci anlattı. “45 metrekarede tek başıma ürünlerin bir bölümünü yapmaya başladım” diyen Durmaz, bugüne kadar karşılaştıkları her sıkıntının kendilerinin hep daha ileriye götürdüğünü söyledi. Herkesin tatil yaptığı ve eğlendiği dönemde çalıştıklarını söyleyen Durmaz, “Örnek olarak biz ilk iki makineyi borçlu aldık. Herkes herkes tatil yaparken, eğlenirken biz hep çalıştık. Bu arkadaşlarımızdan sekiz arkadaşımızla 2020 Şubat ayında ilk makinamızı aldık. İlk makinamız geldiğinde o kadar heyecanlıydık. Burada şu var sermayenin sahibi olabilirsiniz ama arkanızda emeğin gücü olmazsa hiçbir şey yapamazsınız. O yüzden dünden bugüne benimle olan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlardı daha ileri gideceğiz” dedi.

“2024 YILINDA YENİ BİR FABRİKA AÇACAĞIZ”

Ada üretim tesisinin isminin kızından geldiğini anlatan Durmaz, “Kızım bir yaşına giriyor, açılış onun yaş gününe denk getirdik. Zafer OSB bize bir arazi tahsis etti bize çok teşekkür ediyorum. 2024 ekim 15’inde yine böyle bir araya geleceğiz ve bu sefer orayı açacağız. Şu anda çok kısa işimizden bahsedeyim. Biz şu anda 130 arkadaşımızla burada çalışıyoruz ve burada İstanbul’dan gelen arkadaşlarımız var. Kendi işlerini bize dahil olan arkadaşlarımız var ve bunların hiçbirine 2’nci defa konuşmadım. Size ihtiyacım var. Hepsi geldi işini bırakıp gelenler oldu. Burada şunu anladım ya doğru iş yapıyorum ya doğru insanım ya da insanlar bana güveniyor. Bunlar benim sermayem” diye konuştu.

“KÜTAHYA HALKINA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“Şu anda 130 arkadaş çalışıyoruz,  çoğunluğu kadın arkadaşlarımız, onlarda var gücüyle çalışıyorlar” diyen Durmaz, birşeyler öğrenmeye çalıştıklarını söyleyerek arkadaşlarına teşekkür etti. Çok kısa zamanda 200 kişiye çıkacaklarını aktaran Durmaz, şunları kaydetti:Kütahya’ya çok teşekkür ediyorum. Demek ki Kütahya halkı o kadar iyiymiş ki ben buraya yatırım yapma kararı almışım. Bize burada o kadar güzel ev sahipliği yapılmış ki bunun kararını alabilmişiz. Bu para kazanma arzusu değil. Bunu tekrar tekrar söyleyeyim. Ben İstanbul’da ithalat yaparak çok daha fazla para kazanabilirim, hiç bu kadar çileye gerek kalmazdı. Ama burada çalışanlar benim ablam benim kardeşim benim evladım. Bizim ülke olarak bir şey yapmamız gerekiyorsa örneğin bunu her gittiğimi ziyarette söylüyorum. Ülkemizde işsizlik var, ekonomi kötü deniyor. Adama sorarlar sen ne yaptın diye ben elimden geleni yapıyorum. Ben burada 200 arkadaşı istihdam ettim. Beraber çalışıp daha iyi etmeye çalışacağım. Kısmet olursa Ada 2’de 2024 ekim 15’te açmak istiyorum. Burası 200 kişi olacak burası haricinde dört yüz arkadaşla devam edeceğiz.

“ATÖLYECİLİKTEN FABRİKATÖRLÜĞE GEÇİŞE TANIKLIK EDİYORUZ”

Gerçekleştirilen açılışın yeni bir fabrikatörün doğuş serüveni olduğunu söyleyen Uluslararası Ticari Eşleştirme Platformu Genel Başkanı Sami Bektaş, “Cenk kardeşimizin atölyecilikten fabrikaya geçiş, fabrikacılığa, fabrikatörlüğe geçiş serüvenine hep beraber şahitlik ediyoruz” dedi. Platform ve işleyişi hakkında bilgiler veren Başkan Bektaş, “Özellikle sanayileşmiş, büyük şehirlerimizin bize ihtiyacı var. Biz ne yapıyoruz? Şu anda Türkiye’de var olan sanayici ve iş adamları derneklerinin hiçbirinin yapmadığı her işi yapıyoruz. Nedir o; sanayiciyi bir araya getiriyoruz. Onları birbiriyle tanıştırıyoruz. Onları öncelikle bir muhabbet masasında toplayıp kardeş olmalarını sağlıyoruz. Sonra diyoruz ki içiniz ticareti israf etmeyiniz ve ticaret yapınız. Geçen hafta Bursa şubemizde ikinci ticaret toplantımızı yaptık. Ankara şubemiz aşağı elli beş altmış haftadır ticaret toplantı yapmaya devam ediyor. Yani uluslararası ticari eşleştirme platformu bir fayda üretme ve o faydayı paylaşma topluluğunun adıdır. Çünkü biz paylaştıkça büyüyeceğine inanan insanlar topluluğuyuz. Lütfen gittiğiniz her platformda ve her toplulukta bu ülkenin iş adamlarını yüceltin ki yükseltin ki devlet yükselsin, siyaset yükselsin, ekonomik bağımsızlığımız olsun, kırk milyar dolar cari açığımız sıfır olsun ki biz dünyaya ecdadımız gibi bakış getirelim, muhabbet getirelim, fetih şuurunu yaşayalım” ifadelerini kullandı.

“KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLER ÜRETMELİYİZ”

İstihdam ve üretimin önemine dikkat çeken Başkan Bektaş, “İstihdam, istihdam, katma değerli ihtiyaca katma değerli ihracat, katma değerli ihracat. Hep söylüyoruz, bir dolardan satarak ülke kalkınamaz asla biz ortalama 5-6 dolarları bulmadığımız sürece muassır medeniyet seviyesini yakalama ve bizim önümüzdeki ülkeleri geçme şansımız asla yoktur. Matematik böyle söylemiyor. Biz üretenler katma değerli ürünler üreterek dünyanın her yerinde ürünlerimizi satmak, güneşin doğup battığı her yer bizim pazarımızdır diyoruz. Türkiye’nin pazarıdır, güneşin doğup battığı her yerin bize ihtiyacı var. Bu anlayışları hep söylediğimiz bir şey var. Ya birlikte var oluruz ya da birer birer yok oluyoruz. Maalesef bu ülkede bu milletin içerisinde hainlerimiz de var. Bir yolunu buluyorlar, bir formunu buluyorlar, gidiyorlar Alman’ın malını alıyorlar, Türkiye’nin malını almıyor bir şekilde Türkiye’den almıyorlar. Biz bunu tüm sosyal medyalarımızda ulaşabilceğimiz oranlarda tekrarlamalıyız. Gerçekten sanayi ülkede üretilen bir ürün. Biz ondan sonra yurtdışında üretilen bir ürünü biz burada üretelim, ithalatı azaltalım, ihracatı çoğaltalım mücadelesi veriyoruz. Bizim paralarımızı Avrupa’ya gönderemez burada kalması lazım. Bu milli duruşumuzun milli şuurumuzun dışında davranıştır” dedi.