Basmanniy Bölge Mahkemesi, 22 Mart akşamı gerçekleşen terör saldırısıyla bağlantılı olarak gözaltına alınan 11 şüpheliden 3'ünü daha yargıladı.
Şüpheliler, "organize bir grup üyesi olarak ölümlü terör saldırısı gerçekleştirme" suçlamasıyla karşı karşıya geldi ve duruşmaları ayrı ayrı yapıldı.
Mahkeme, Aminçon ve Dilovar İslomov kardeşler ile babaları İsroil İslomov'un 22 Mayıs tarihine kadar cezaevinde tutuklu kalmasına hükmetti.
Tacikistan kökenli olan Aminçon ve İsroil İslomov'un Rus vatandaşı oldukları belirtildi.Daha önce, saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerden Tacikistan vatandaşları Dalercon Mirzoyev, Saidakram Murodali Raçabalizoda, Fariduni Şamsidin ve Muhammadsobir Fayzov'un da 22 Mayıs'a kadar cezaevinde tutuklu kalmasına karar verilmişti.
Bu gelişmeyle birlikte, Moskova'daki konser salonundaki terör saldırısına ilişkin toplamda 11 şüpheliden 7'si tutuklanmış oldu.
Moskova'daki Konser Salonundaki Terör Saldırısı
Rusya'nın başkenti Moskova'da, 22 Mart akşamı "Crocus City Hall" adlı konser salonunda silahlı saldırganlar tarafından terör saldırısı düzenlendi.Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, saldırganların salonda otomatik silahlarla rastgele ateş açtığı görüldü.
Rusya Soruşturma Komitesi, saldırıda 137 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu ve yüzden fazla kişinin yaralandığını açıkladı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı gerçekleştiren 4 teröristin de dahil olduğu 11 kişinin yakalandığını bildirdi.
ü