Mobilya ihracatında yüzde 4,8'lik büyüme gerçekleşti Mobilya ihracatında yüzde 4,8'lik büyüme gerçekleşti

Bankalardaki mevduatların devlet güvencesi tutarı önemli bir değişiklikle arttı. 1 Ocak 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek yeni düzenleme ile birlikte, mevduat sahipleri için devlet güvencesi miktarı 400 bin liradan 650 bin liraya çıkarıldı.

Bu güvence artışı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yayımlanan yönetmelik değişikliği ile gerçekleşti.

Yeni Düzenleme İle Güvence Miktarında Artış

TMSF Fon Kurulu'nun Resmi Gazete'de yayımlanan kararı, tasarruf sahipleri için sevindirici bir gelişme olarak öne çıkıyor. Sigortaya tabi mevduat ve katılım fonlarıyla ilgili yapılan düzenleme, bankalardaki mevduatların devlet güvencesi altındaki tutarını artırdı.

Buna göre, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren devlet güvencesine tabi tutulan mevduat miktarı 650 bin lira olarak belirlendi.

TMSF Yönetmeliğinde Değişiklik

Güncellenen TMSF yönetmeliği ile birlikte, sigortaya tabi mevduat ve katılım fonlarına dair prim tahsilatlarında da önemli değişikliklere gidildi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, tasarruf sahiplerinin haklarını koruma amacı güderek devlet güvencesi kapsamındaki miktarı artırma kararı aldı.

Muhabir: Eray Özden Akça