Kütahya’da polis ekiplerinden araç sürücülerine denetim
Kütahya’da polis ekiplerinden araç sürücülerine denetim
İçeriği Görüntüle

Manisa’nın Alaşehir ilçesine bağlı Gülpınar Mahallesi’nde yaşayan 71 yaşındaki Alzheimer hastası Ş.K, dün sabah saatlerinde evinden çıktıktan sonra bir daha geri dönmedi. Yakınlarının durumu fark ederek jandarmaya kayıp ihbarında bulunması üzerine ekipler, bölgede arama çalışması başlattı.

Alaşehir İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, arama faaliyetlerine iz takip köpeği “Vida” ile birlikte katıldı. Ekipler, bölgeyi titizlikle tarayarak, kadının en son görüldüğü yer ve çevresinde yoğunlaştı.

Kayıp kadın Kapız Deresi'nde bulundu

Saatler süren arama çalışmalarının ardından Ş.K., akşam saatlerinde kaybolduğu yerin yaklaşık 4 kilometre uzağında, Kapız Deresi mevkisinde bulundu. Jandarma ekipleri, yorgun ve bitkin haldeki yaşlı kadına ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı.

Ardından sağlık ekipleri tarafından Alaşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ş.K.’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Hastanede yapılan kontrollerin ardından kadının ailesine teslim edilmesi planlanıyor.

Jandarma ekiplerinden koordineli çalışma

Yetkililer, arama sürecinde jandarma, AFAD ve bölge halkının koordineli çalışmasının büyük rol oynadığını belirtti. Ekiplerin kısa sürede sonuç alması, benzer olaylarda erken müdahalenin önemini bir kez daha ortaya koydu.

Alaşehir İlçe Jandarma Komutanlığı, özellikle Alzheimer ve demans hastalarının kaybolma riskine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ayrıca, yaşlı bireylerin tek başına uzak mesafelere gitmemeleri ve mümkünse takip cihazlarıyla izlenmelerinin yararlı olacağı vurgulandı.

Kaynak: AA