Kütahya’da tarımsal potansiyeli artırmayı hedeflediklerin belirten Vali Musa Işın, “Organize Hayvancılık Bölgesi kuracağız. Çok modern bir tesis kurmakla ilgili daha fazla üretim ve daha az emekle inşallah bu konuyu da halledeceğiz.” dedi.

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) projeleri ve Seraların Rehabilitasyonu projesi kapsamında çiftçilere ve üreticilere tohum desteği  gerçekleştirildi.

Tohum dağıtım programında konuşan Vali Musa Işın, kentteki tarım projeleri ve gelinen nokta hakkında konuştu.

Sırbistan Enerji ve Maden Bakanı, Türk yatırımcılara çağrı yaptı Sırbistan Enerji ve Maden Bakanı, Türk yatırımcılara çağrı yaptı

Yüzde 50 hibeli projeler kapsamında Kütahya için 2024’te 1500 dekar alana 2,4 ton sorgum tohumu, 10 bin dekar alana 5 ton ayçiçeği tohumu verildiğini belirten Işın, “14 bin 800 dekar alana 185 ton nohut tohumu, 160 bin adet sebze fidesi ve 130 dekar alana 47 ton sera örtüsü için toplam 18 milyon TL bütçe tahsis edildi. Bu bütçeden 3 bin 592 çiftçi yararlanacak.” dedi.

Kütahya’ya Organize Hayvancılık Bölgesi kurulacak

“TARIMDAKİ DESTEK VE TEŞVİKLER ARTARAK DEVAM EDİYOR”

Kütahya’nın hem sanayi hem de tarım şehri olduğunu söyleyen Işın, pandemi döneminin ardından gıdanın öneminin daha da anlaşıldığını vurguladı.

Tarım ve sanayinin Kütahya'da eş zamanlı olarak gelişmesi için gerekli çabaların gösterildiğini, devlet ve hükümet desteğiyle planlı tarıma geçildiğinin altını çizen Işın, şunları kaydetti:

“Çok uzun süre içerisinde yapılması gereken bir çalışmayı 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde yaptık.  Devletimizin, hükümetimizin verdiği desteklerle birlikte planlı tarıma bu sene itibarıyla geçtik.

Hangi ilçemizde, hangi köyümüzde kim tarlasında ne ekebilir, ne dikilebilir, bunun çalışması yapıldı. Bu bizim öncelikli hedefimiz. İkincisi 240 köyümüzde çiftçilerimizle bir hizmet içi eğitimi yapılacak şekilde toplantılar yapıldı.”

“DAHA AZ EMEKLE DAHA FAZLA ÜRETİM YAPACAĞIZ”

Kütahya’nın tarımsal potansiyelini artırmayı hedefleyen bir diğer projenin ise Organize Hayvancılık Bölgesi'nin kurulması olduğunu aktaran Işın, “Organize Hayvancılık Bölgesi kuracağız. Orada da çok modern bir tesis kurmakla ilgili daha fazla üretim ve daha az emekle inşallah bu konuyu da halledeceğiz. Biz her zaman yanındayız. Yeter ki gayret edelim.” dedi.

Kütahya’ya Organize Hayvancılık Bölgesi kurulacak

“POTANSİYELİMİZİ ARTIRMA İMKANIMIZ VAR”

Kütahya'nın yüzde 56'sının ormanlarla kaplı olmasına rağmen iklim koşullarının tarım yapmaya müsait olduğunu ifade eden Işın, “500 bine yakın koyunumuz, 200 bine yakın büyükbaş hayvanımız var. Bunlar az şeyler değil ama potansiyelini artırma imkanına sahibiz, yeter ki gayret edelim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Işın, Milletvekil İsmail Çağlar Bayırcı, BÜGEM Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Veyis Yurtkulu, Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Tarım ve Orman İl Müdürü Emre Yeniay tarafından çiftçilere sertifikalı tohumlar dağıtıldı.

Muhabir: Yaşar Sarı