Kütahya’da tabela-reklam sektöründe yaklaşık 40 yıldır hizmet veren Okan Reklam’da geçtiğimiz günlerde hırsızlık olayı meydana geldi.

Adnan Menderes Caddesi’ndeki iş yerine gelen ve bir ürün alan kimliği belirsiz şüpheli, kredi kartlarının limiti yetmediği ve yakında olduğunu belirttiği evinden para almak için iş yerinden ayrıldı.

İşyer sahibi Can Okan, bir süre sonra şüphelinin gelmemesi üzerine kamera kayıtlarını inceledi.

“ASIL KAHREDEN DETAYI KAMERADA GÖRDÜM”

Kamera kaydını incelediğinde ürün paketlediği sırada şüphelinin başka bir ürünü alıp cebine koyarak çaldığını belirten Okan, hırsızlık olayı nedeniyle Ramazan ayı olması dolayısıyla daha fazla üzüldüğünü söyledi.

Şüphelinin aldığı ürünün maddi değerinin 50 lira olduğunu ifade eden Okan, "Şahıs iyi giyimli biri. Baktığınızda hiç öyle olduğunu düşünmezsiniz, güven veriyor. Bana ürünü hemen kızına vereceğini ve para alıp geleceğini söyledi ve ayrıldı. 15 dakika içinde gelecekti. Gelmediği için biz de görüntüleri incelemeye başladık.” diye konuştu.

Şüphelinin aldığı ürünün 50 liralık bir telefon tutucusu olduğunu belirten Okan, hırsızlığın küçüğünün büyüğünün olmadığını dile getirdi.

Kütahya’da Pes Dedirten Hırsızlık Olayı (2)

“YİYECEK OLSA CANI CEKMİŞTİR DİYEYECEĞİM”

Ramazan olduğu için insanların canının yiyecek içecek çekebildiğini aktaran Okan, şunları kaydetti:

"Böyle olsa makul karşılanabilir belki. Canı istemiş diyebiliriz ama bu bunu neden canı istedi bilmiyoruz. Biz bunu tespit ettikten sonra 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak ihbarda bulunduk ve polis ekiplerimiz gelerek gerekli incelemeleri yaptılar. Kendilerine çok teşekkür ederiz. Birkaç gün önce de bir olay daha yaşamıştık. Yaşlı bir teyzemiz geldi, yine iyi giyimliydi. Torununa hediyeye alacağını anca üzerinde para olmadığını söyleyerek, hem para almak hem de hediyeyi torununa götürmek için izin istedi. Tamam dedik ama o da geri gelmedi.”

Rihanna’nın evine silahlı saldırı: Malikaneye kurşun yağdırıldı
Rihanna’nın evine silahlı saldırı: Malikaneye kurşun yağdırıldı
İçeriği Görüntüle

Kütahya’da Pes Dedirten Hırsızlık Olayı (1)

"ARTIK İNSANLARA GÜVENİMİZ KALMADI”

Yaşadığı tüm bu olaylardan sonra insanlara karşı güven duygusunun kaybolduğunu vurgulayan Okan, bu tarz insanlar yüzünden güvenilir insanlara da güvenemediklerini ifade etti.

Esnaf olarak da aynı duyguları yaşadıklarını bildiren Okan, “Eskiden bir veresiye olurdu. Maaşını alınca getirirdi. Ödemesine sadıktı insanlar. Artık öyle bir şey yok. Herkes yaptığını kar sanıyor.” dedi.

Kütahya’da Pes Dedirten Hırsızlık Olayı (3)

Muhabir: Bünyamin DOĞAN / Yaşar SARI