Kütahya’da hizmet veren Perşembe pazarı ile ilgili yeni projenin ihalesinin yapıldığı ve kısa süre içinde hayata geçirileceği bildirildi.
Kütahya’da vatandaşların en çok tercih ettiği semt pazarlarından olan Perşembe pazarı ile ilgili yeni bir gelişme gündeme geldi.
Kütahya Sebzeciler ve Pazar Yerleri Esnaf Odası Başkanı Hakan Akdaş, Fatih Mahallesi’ndeki semt pazarında yeni bir projenin uygulanacağını söyledi.
Pazarcı esnafının yeni projeyi uzun zamandır beklediğini aktaran Akdaş, ilk olarak bir yıl önce ihaleye çıkıldığını ancak tamamlanamadığını dile getirdi.
Pazarın alt katının da ilk projede yer aldığını anlatan Akdaş, “Ancak 15 Aralık’ta yeni bir ihale yapıldı ve bir firma bu ihaleyi aldı.” dedi.
“ÇALIŞMALAR 2026’DA BAŞLAYACAK VE BİTECEK”
İhale sonucunun yaklaşık 15 gün askıda kalacağını ve olası itirazların bekleneceğini bildiren Akdaş, çalışmaların ise 2026 yılının ilk ayında başlayacağını ifade etti.
Çalışmaların ise ilk aylarda bitirilmesinin planlandığını anlatan Akdaş, “Perşembe pazar'nın ön cephesi komple kapanıp, yan tarafları da kapanacak. Pazarımız sıcak olacak. Dışarıdan içeriye soğuk girişini engelleyeceğiz nasip olursa. Ayrıca kapılarımız da kapanacak ve inşallah başka problem kalmayacak.” diye konuştu.
“ESNAFIMIZ PROJEDEN MEMNUN”
Pazarın arka kısımlarının kapalı olduğunu hatırlatan Akdaş, merdiven girişlerinin de aynı şekilde kapanacağını kaydetti.
Esnaftan çok güzel tepkiler geldiğini vurgulayan Akdaş, “Yıllardır burası kapanmıyordu. Biraz sıkıntıları vardı. Çok şükür müjdeli haberi verdik biz esnafımıza. Esnafımız gayet mutlu.” ifadelerini kullandı.







