Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da mesleğinde yarım asrı geride bıraktı

Berberlik mesleğine adayan ve yarım asrı deviren Duman Ahmet lakaplı Ahmet Doğan, yetiştirdiği çıraklarla da mesleğinin devamlılığını sağlıyor.

Berberlik mesleğine adayan ve

Maddi imkansızlık nedeniyle 13 yaşında başladığı mesleğinde 50 yılı geride bırakan berber Ahmet Doğan, “Ben bu makasımın emeği ile dünyalığımı yaptım. Evladım da benim izimden geliyor.” dedi.

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yıllarını berberlik mesleğine adayan ve yarım asrı deviren Duman Ahmet lakaplı Ahmet Doğan, yetiştirdiği çıraklarla da mesleğinin devamlılığını sağlıyor.

Mesleğe başlama hikayesini, geçirdiği yılları ve anılarını Ekspres Haber’e anlatan 65 yaşındaki Ahmet Doğan, işini halen severek yaptığını dile getirdi.

İlkokuldan mezun olduktan sonra 13 yaşında maddi imkansızlık nedeniyle okuyamadığını bildiren Doğan, terzi, tamirci çıraklığı yaptıktan sonra berberliğe geçiş yaptığını ifade etti.

“OĞLUM DA BENİM MESLEĞİMİ SÜRDÜRÜYOR”

1973’te mesleğe adım attığını belirten Doğan, askerden geldikten sonra da devam ettiğini söyledi.

Bugüne kadar yaklaşık 13 berber yetiştirdiğini anlatan Doğan, oğlunun da berberlik yaptığını dile getirdi.

50 yıllık meslek hayatında birçok anı biriktiğini aktaran Doğan, şöyle devam etti:

“Askerden geldikten sonra ustama, ortaklık teklif ettim. O da bana ortak olabileceğim bir berber buldu. Ustama ‘sen olur dedikten sonra giderim’ dedim ve benim serüvenim başladı. Yıllarca birlikte çalıştık, daha sonra şartlar gereği ayrıldık. Bir de oğlumla yanımda çalışırken bana dükkanı bana bırak dedi. Ben de yıllardır bu anı beklediğimi söyleyerek dükkanın anahtarını verdim.”

Kütahya’da mesleğinde yarım asrı geride bıraktı

“ÇIRAK YETİŞMİYOR, GELEN DE İLK PARA SORUYOR”

2007’den bu yana Tepecik Beldesi’nde berberlik yaptığını aktaran Doğan, eskisi gibi çıraklık için kimsenin gelmediğini kaydetti.

Gelenlerin ilk olarak para sorduğunu anlatan Doğan, şunları kaydetti:

“Ya bu işin parası olmaz. Babam beni ustama ilk götürdüğünde herşeyiyle senin, meslek öğret demişti. Öte yandan okulların 12 seneye uzaması mesleklere çırak yetişmesini de engelliyor çünkü bir yaştan sonra meslek öğretilemiyor. Ben ustamdan belki sopa yemedim ama bir bakışı yeterliydi. Şimdi sopa atsan sülalesi gelir niye benim çocuğumu dövdün diye. Zaten dövmüyoruz ama iş başka yerlere gidiyor.”

Kütahya’da mesleğinde yarım asrı geride bıraktı

“HERŞEYİMİ MAKASIMIN UCUYLA KAZANDIM”

Sağlığı elverdiği sürece mesleğini sürdürüceğini belirten Doğan, “Mesleğim gerçekten çok saygıdeğer bir meslek. Gençlere hep işinizi beğenmemezlik yapmayın, severek yapın diyorum. Mesela ben üç katlı ev aldım. Hepsini makasımın ucuyla kazandım” ifadelerini kullandı.

Kütahya’da mesleğinde yarım asrı geride bıraktı

 

HABER : MEHMET KAÇAR