Kütahya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü koordinesinde Cumhuriyet ve Maltepe mahallelerinde eğitim alan kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı çalışmalar, düzenlenen yıl sonu sergileriyle vatandaşların beğenisine sunuldu. El emeği ve üretim kültürünü yansıtan eserler, sergi ziyaretçilerinden yoğun ilgi gördü.

Kütahya'da Kursiyerlerin Yıl Sonu Sergisi 2

KURSİYERLERİN BİR YILLIK EMEĞİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Yıl sonu sergilerinde, Giyim Üretim Teknolojisi ile Dikiş Nakış kurslarında eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı çalışmalar yer aldı.

Eğitim süreci boyunca edindikleri bilgi ve becerileri eserlerine yansıtan kursiyerler, ortaya koydukları ürünlerle hem üretim yeteneklerini hem de sanatsal bakış açılarını sergileme fırsatı buldu.

Açılış programı, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ejderhan Gezer’in katılımıyla gerçekleştirildi. Sergide yer alan çalışmalar, kursiyerlerin yıl boyunca gösterdiği gayret ve azmin somut bir yansıması olarak değerlendirildi.

Kütahya’da motosiklet tutkunlarına ilk yardım eğitimi
Kütahya’da motosiklet tutkunlarına ilk yardım eğitimi
İçeriği Görüntüle

EL EMEĞİ ÜRÜNLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Sergilerde yalnızca ortaya çıkan ürünler değil, aynı zamanda öğrenme sürecinin kazandırdığı deneyimler ve üretmenin mutluluğu da ziyaretçilerle buluştu.

Kursiyerlerin titizlikle hazırladığı çalışmalar, mahalle sakinleri tarafından ilgiyle incelendi.

El emeğinin ve mesleki eğitimin önemini ortaya koyan eserler, kursiyerlerin kişisel gelişimlerine ve sosyal hayata katılımlarına sağladığı katkılarla da dikkat çekti.

Sergi alanlarını gezen ziyaretçiler, ürünler hakkında kursiyerlerden ve eğitmenlerden bilgi aldı.

Kütahya'da Kursiyerlerin Yıl Sonu Sergisi 3

HAYAT BOYU ÖĞRENMENİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Sergi kapsamında kursiyerler ve eğitmenlerle bir araya gelen Belediye Başkan Yardımcısı Ejderhan Gezer, hayat boyu öğrenmenin bireysel ve toplumsal gelişim açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Mesleki ve kişisel gelişime katkı sunan kursların önemine değinen Gezer, yıl boyunca emek veren kursiyerlere ve eğitmenlere teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Düzenlenen sergilerin, üretim kültürünün yaygınlaşmasına ve el emeği ürünlerin daha geniş kitlelere ulaşmasına katkı sunduğu ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi