Kütahya’da ortaokul öğrencilerinin başlattığı ve doğadan ilham alınarak hayata geçirilen e-Twinning projesi, Azerbaycan ve Gürcistan ortaklığıyla 12 okulda gerçekleştirildi.

Fatih Ortaokulu tarafından uygulanan e-Twinning projesi ‘Buluşların Sırrı Doğada Saklı’ projesi bir yılda Kütahya’dan yurt dışına uzanırken, sonuç çıktıları bir kitapta toplandı.

Proje ile ilgili bilgiler veren 7. sınıf öğrencisi Azra Ülkü, projenin ana başlığının biyotaklit olduğunu söyledi.

Biyotakliti insanların günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara doğadan ilham alarak çözüm bulmak olarak tanımlayan Ülkü, projede farklı iletişim araçlarını kullandıklarını dile getirdi.

Kütahya OSB’de 2024 yılı değerlendirildi Kütahya OSB’de 2024 yılı değerlendirildi

Proje kapsamında e-kitap hazırladıklarını aktaran Ülkü, sonuç çıktısında ise bir kitap yazdıklarını ifade etti.

Gürcistan ve Azerbaycan’dan da projeye katılımların olduğunu vurgulayan Ülkü, “Toplamda 12 okul olarak projeyi tamamladık. Bizim için fiziki bir kitabın olması çok gurur verici.” dedi.

Kütahyada Başladı Uluslararası Projeye Dönüştü1

“PROJELER YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Birbirinden değerli projelere imza attıklarını bildiren Fatih Ortaokulu Müdürü Serdar Onur, bu anlamda öğrenci ve öğretmenlerle gurur duyduklarını kaydetti.

Maarif yüzyılı modeli içinde edindikleri bilgi ve birikimle evrensel değerleri harmanladıklarını belirten Onur, “Biz büyük bir aileyiz ve inşallah bu aile daha farklı, daha çeşitli projelere de imza atacağız. Okulumuz projeler konusunda ciddi anlamda girişken bir okuluz.” diye konuştu.

Kütahyada Başladı Uluslararası Projeye Dönüştü-1

Öğrenciler için farklı bir deneyim olduğunu anlatan Onur, “Dünyaya bakış açılarını da ciddi anlamda gelişmeleri hissettik. Bu tür projelere imza atmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kütahyada Başladı Uluslararası Projeye Dönüştü2

Muhabir: Yaşar Sarı