Kütahya Merkez’de bulunan bir dubleks daire, borç nedeniyle icra yoluyla satışa sunuldu. Kütahya İcra Dairesi tarafından yürütülen dosya kapsamında taşınmaz için elektronik ihale süreci başlatıldı.
Kütahya İcra Dairesi’nin 2025/6798 Esas sayılı dosyası kapsamında satışına karar verilen taşınmaz, Merkez ilçeye bağlı Yıldırım Beyazıd Mahallesi Yıkık Çeşme Mevkii’nde, 1485 ada 37 parselde kayıtlı bulunuyor. Toplam 245 metrekare yüzölçümüne sahip arsa üzerinde yer alan üç katlı betonarme konut ve arsası niteliğindeki ana taşınmazda bulunan dubleks mesken, 2. kat 5 numaralı bağımsız bölüm olarak tapuda kayıtlı.
Satışa konu taşınmazın arsa payı 58/246 olup, dubleks dairenin tamamı icradan satışa çıkarıldı. Taşınmazın adresi Yunusemre Mahallesi Çiçekli Caddesi No: 18-20/5 Merkez/Kütahya olarak bildirildi.
İMAR DURUMU VE MUHAMMEN BEDEL
Taşınmazın, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı kapsamında konut alanı içerisinde yer aldığı belirtildi. Dubleks daire için belirlenen muhammen bedel 3 milyon 850 bin TL olarak açıklandı. Satışta uygulanacak Katma Değer Vergisi oranının yüzde 20 olduğu kaydedildi. Tapu kaydındaki şerhlerin “tapu kaydındaki gibidir” şeklinde geçerli olacağı ifade edildi.
İHALE TARİHLERİ BELLİ OLDU
İcra ilanına göre taşınmazın ilk artırması 25 Mart 2026 tarihinde saat 11.30’da başlayacak ve 1 Nisan 2026 tarihinde saat 11.30’da sona erecek. İlk artırmada satış gerçekleşmemesi halinde ikinci artırma 23 Nisan 2026 tarihinde saat 11.30’da başlayacak ve 30 Nisan 2026 tarihinde tamamlanacak.
İhaleye katılmak isteyenler, taşınmaza ait ayrıntılı görselleri, satış şartlarını ve tüm resmi bilgileri esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2025/6798 Esas dosya numarası ile inceleyebilecek.
İlan detayları için tıklayınız...
Görsel arşivden kullanılmıştır.




