Yalova’da matematik öğretmeni olarak görev yapan ve kendisinden haber alınamayan 43 yaşındaki İlhan Algınkaplan’ın cansız bedeni, İznik Gölü’nde bulundu.
Yalova Abdülhamid Han Ortaokulu’nda matematik öğretmeni olarak görev yapan Algınkaplan, eğitim öğretim döneminin ilk ders günü okuldan çıktıktan sonra annesini arayarak gezeceğini söyledi.
Babasına ait 77 DH 455 plakalı otomobille İznik Gölü kıyısına gelen Algınkaplan’dan bir daha haber alınamadı. Yakınlarının ihbarı üzerine bölgede arama çalışması başlatıldı.
Algınkaplan’ın kullandığı otomobilin İznik Gölü’nün Orhangazi sahilinde bulunmasının ardından çalışmalar bu bölgede yoğunlaştırıldı.

İZNİK GÖLÜ’NDE ARAMA ÇALIŞMASI
Bölgeye gelen AFAD ekipleri termal dron ile havadan, polis dalgıç ekipleri ise gölde arama yaptı. İznik Gölü Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri de çalışmalara katıldı.
Polis dalgıç ekipleri, sahilden yaklaşık 50 metre açıkta Algınkaplan’ın cansız bedenine ulaştı. Sudan çıkarılan cenaze, ambulansla Orhangazi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

AİLESİ GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
Öğretmenin cansız bedeninin sudan çıkarıldığı sırada annesi Hatice ve babası Sadettin Algınkaplan gözyaşlarına hakim olamadı.
Baba Sadettin Algınkaplan, oğlunun sabah okula gittiğini, okuldan çıktıktan sonra annesini arayarak biraz gezeceğini söylediğini belirtti.
Oğlundan saat 11.00’den itibaren haber alamadıklarını anlatan Algınkaplan, otomobilin İznik Gölü civarında bulunduğunu öğrendikten sonra bölgeye geldiklerini söyledi.
Algınkaplan, otomobilin yakınında oğluna ait telefon ve araç anahtarının bulunduğunu, göl kenarında da terliklerinin görüldüğünü aktardı.




