İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da gerçekleştirilen geniş kapsamlı narkotik operasyonunda 750 bin uyuşturucu hapın ele geçirildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonun İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yürütüldüğünü açıkladı.
Operasyon Esenler ve Bağcılar’da yapıldı
Yerlikaya’nın verdiği bilgiye göre, operasyon Esenler ve Bağcılar ilçelerinde gerçekleştirildi. Polis ekipleri 1 araç ve 4 farklı adrese baskın düzenledi. Yapılan aramalarda, 30 koli içinde saklanmış toplam 750 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.
Operasyonda 3 şüpheli yakalanırken, zanlılar “uyuşturucu ve uyarıcı madde imal veya ticareti” suçundan adli makamlara sevk edildi.
Yerlikaya: Zehir tacirlerine göz açtırmıyoruz
Bakan Yerlikaya açıklamasında, “Yakalanan şüpheliler, adli makamlara sevk edildi. İstanbul Valimizi, operasyonu koordine eden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızı, EGM Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığımızı, İstanbul İl Emniyet Müdürümüzü, İstihbarat Şube Müdürlüğümüzü ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Zehir tacirlerine göz açtırmıyoruz. Bu mücadele, evlatlarımızın ve toplumumuzun güvenli yarınlarını sağlamak için verdiğimiz kararlı bir savaştır.” ifadelerini kullandı.
Kararlı mücadele vurgusu
Son yıllarda art arda düzenlenen operasyonlarla uyuşturucu ticaretine ağır darbeler vuruluyor. İçişleri Bakanlığı, özellikle büyükşehirlerde yürütülen operasyonlarla hem sokak satıcılarına hem de organizasyonlara yönelik mücadelenin süreceğini vurguluyor.
Yerlikaya’nın açıklamasına göre, uyuşturucu ile mücadelede güvenlik güçlerinin operasyonları kararlılıkla devam edecek.



