İstanbul'da, dün saat 12.49'da Marmara Denizi'nde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından 266 artçı sarsıntı kaydedildi. AFAD’ın verilerine göre, artçı depremler sabah saat 09.00’a kadar devam etti. Deprem, İstanbul ve çevresindeki bölgelerde paniğe yol açarken, artçı sarsıntıların da devam etmesi, bölge halkını tedirgin etti.

ARTÇI SARSINTILAR DETAYLI OLARAK KAYDEDİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul’daki deprem sonrası gerçekleşen artçı sarsıntılarla ilgili detaylı veriler açıkladı. 6.2 büyüklüğündeki ana depremin ardından 266 artçı sarsıntı kayıtlara geçti. Bu artçı sarsıntıların büyüklükleri ise oldukça geniş bir aralığa yayılmakta. AFAD verilerine göre, artçı sarsıntıların 258’i 0 ile 4 arasında, 7’si ise 4 ile 5 arasında gerçekleşti. Ayrıca, 5 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı da kaydedildi.

DEPREMİN ETKİLERİ VE TEDBİRLER

Silivri açıklarında meydana gelen bu büyük deprem, İstanbul’un bazı bölgelerinde hissedildi. Depremin ardından yaşanan artçı sarsıntılar, vatandaşlarda paniğe yol açarken, yetkililer ise olası daha büyük depremlere karşı vatandaşları uyardı. AFAD, yerel yönetimler ve ilgili birimler, artçı sarsıntılarla ilgili olarak afet riskinin sürekli izlenmeye devam edileceğini duyurdu. İstanbul’da meydana gelen bu deprem, özellikle büyük şehirdeki yapıların deprem güvenliğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

BÖLGE DEPREM KUŞAĞINDA

İstanbul'da yaşanan bu sismik hareketlilik, deprem kuşağında bulunan bir bölgede yaşandığı için önemli bir hatırlatma niteliği taşıyor. Yetkililer, özellikle bu tür artçı sarsıntıların uzun süre devam edebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Bölgede devam eden artçı sarsıntılar, altyapı ve inşaat güvenliği açısından da dikkatle izleniyor.

Kütahya’da ilkokulda deprem tahliye tatbikatı
Kütahya’da ilkokulda deprem tahliye tatbikatı
İçeriği Görüntüle

İstanbul’da yaşanan bu depremin ardından, uzmanlar ve yetkililer, sismik hareketliliklerin İstanbul’daki tüm yerleşim alanlarında dikkatle takip edilmesini ve alınacak önlemler için hazırlıkların sürdürülmesini gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA