İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen 'Cumhuriyet'imizin 100.yılında 100 Kadın Muhtarımızla Buluşma' programına katılarak muhtar kadınlarla bir araya geldi.

Yerlikaya, etkinlikte yaptığı konuşmada, 194 yıllık tarihiyle muhtarlık kurumunun önemini vurgulayarak, vatandaşların devlete ihtiyaç duyduğu anlarda ilk başvurduğu noktanın muhtarlar olduğunu belirtti.

Muhtar kadınların sevgi ve şefkatleriyle halka hizmetin ayrı bir anlam kazandığını ifade eden Yerlikaya, "Bozkırın Tezenesi" olarak bilinen halk ozanı Neşet Ertaş'ın "Kadınlar insandır, biz insanoğlu" sözünü hatırlattı.

Yerlikaya, şu sözlerle devam etti:

"Ülkemizin dört bir yanında görev yapan kıymetli muhtarlarımızın omuzlarında büyük bir sorumluluk bulunmaktadır. Geçmişten bugüne, çocuklardan yaşlılara kadar ülkemizin her kesimine hizmet etmek için görev yapıyoruz.

Kadınlar, vatanımızın temel yapı taşlarıdır ve özverileriyle vatanı inşa etmektedirler. Kurtuluş Savaşı'ndan günümüze kadar tarihi birçok önemli anı sıkıntısız bir şekilde yazmıştır."

"Gurur duyulacak 1132 kadın muhtarımız var" Yerlikaya, Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkını ilk veren lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde, Türkiye'nin birçok Avrupa ülkesinden önce bu hakkı kazandığını hatırlattı. Ayrıca, "Cumhuriyet'imizin 100. yılında bugün itibariyle 1132 kadın muhtarımız ülkemizin gücünü temsil etmektedir." dedi.

Yerlikaya, kadınlara hak ettikleri değeri vermenin, inanç, kültür, medeniyet, anayasa ve yasalar gereği olduğunu belirterek, şehit eşi ve aynı zamanda muhtar olan Gül Esin'in mücadelesini ve hizmetlerini övdü.

Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 52 kez muhtarlarla bir araya gelindiğini ve bu sayede muhtarların dertlerini, sıkıntılarını ve beklentilerini devletin en üst düzeyine iletebildiklerini söyledi. Bu toplantılara Türkiye'nin dört bir yanından 38 bin muhtarın katıldığını belirtti.

"Şehirlerimizin huzur ve güveni için sürekli çalışıyoruz" Bakan Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı olarak 600 bin personeliyle, jandarma, polis, sahil güvenlik gibi güvenlik birimleriyle birlikte 81 ilin tamamında, 365 gün 7/24 şehirlerin huzur ve güvenliği için çalıştıklarını vurguladı.

Sosyal medyaya yaş sınırı geliyor Sosyal medyaya yaş sınırı geliyor

Ayrıca şunları ekledi:

"Terör, çeteler, organize suç örgütleri ve zehir tacirleri gibi tehditlerle mücadele ediyoruz ve bu mücadeleye devam edeceğiz. Ancak bu mücadele, toplumun tamamının desteğiyle daha etkili olacaktır. Muhtarlarımıza büyük sorumluluk düşmektedir. Milletimizin huzur ve güvenliği için çalışan güvenlik birimlerine destek sağlamak, vatani bir görevdir."

"Umutsuzluğa yer yok, demokrasi yaşatılacak" Yerlikaya, 14 ve 28 Mayıs'ta tarihi bir seçim sürecinin geride bırakıldığını hatırlattı ve yerel seçimlerin 31 Mart 2024'te yapılacağını belirtti. Muhtarların bu seçimde önemli bir rol oynayacağını vurgulayarak, halkın iradesinin sandığa yansımasıyla yeni bir hizmet döneminin başlayacağını ifade etti.

Son olarak Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı olarak muhtarlarla birlikte ülkenin huzur ve güvenliğini sağlamak için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Programın sonunda Bakan Yerlikaya ve muhtarlar hatıra fotoğrafı çektirdi.

Muhabir: Eray Özden Akça