Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, çeşitli disiplin ihlalleri nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edildi.
Hukuk Müşavirliği, Galatasaray ile oynanan maçta meydana gelen çirkin tezahürat, saha olayları, talimatlara aykırı hareket, hakem ve diğer müsabaka görevlilerine yönelik yapılan açıklamalar sebebiyle Fenerbahçe'yi disipline gönderdi.
Galatasaray Kulübü de derbi maçında gerçekleşen çirkin tezahürat, talimatlara aykırı hareket, hakem ve diğer müsabaka görevlilerine yönelik açıklamalar nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek, yöneticisi Erden Timur, sarı-lacivertli kulübün yöneticileri Selahattin Baki ile Can Gebetaş'ın, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında yaptıkları açıklamalar nedeniyle tedbirsiz olarak kurula gönderilmesi kararlaştırıldı.
Beşiktaş Kulübü, saha olayları nedeniyle disipline sevk edildi. Ayrıca, Gaziantep FK, Mondihome Kayserispor, Siltaş Yapı Pendikspor ve MKE Ankaragücü çirkin ve kötü tezahüratlarından dolayı disiplin kuruluna yollandı.
Bu süreçte kulüplerin alacakları cezalar, PFDK'nin incelemeleri sonucunda netleşecektir.
Kaynak:AA